tiistai 12. kesäkuuta 2007

Harrastuksia...

Luimme neuvolasta saamiamme raskausoppaita. Useimmissa neuvotaan tulevaa äitiä olemaan kärsivällinen miehen kanssa, koska alkuraskaudesta mies on usein hyvin hämmentynyt eikä meinaa ymmärtää odottajan väsymystä ja pahoinvointia kun raskaus ei vielä varsinaisesi näy. Muutenkin kehotetaan ymmrtämään tulevaa isää, koska kun hänellä ei ole oireita hänen on vaikea ymmärtää koko lapsi asiaa. Muutenkin isäksi tulon pitäisi olla miehelle suurempi järkytys kuin äidiksi tulo naiselle. Meillä kyllä taitaa olla toisin päin. Vaikka kärvistelen näiden kaikkien mahdollisten oireiden kanssa, minun on edelleen vaikeaa tajuta, että kasvatan sisälläni ihan oikeaa ihmistä. Se tuntuu niin uskomattomalta. Edelleen herää välillä epäilys, että vain kuvittellen koko asian ja olen onnistunut huijaamaan koko paikallista terveydenhoitojärjestelmää.

Mies sen sijaan on sisäistänyt asian jo melkein liiankin hyvin. Hän löysi keskustelu palstan jossa tulevat ja jo nykyiset isät pohtivat missä vaiheessa lapselle voi alkaa hankkia harrastusvälineitä. Ilmeisesti puoli vuotta ennen syntymää ei ole lainkaan liian aikaista tilata lapselle ensimmäistä maastopyörää ja laskettelusuksetkin voi hankkia varastoon jo hyvissä ajoin kunhan säilyttää hvyin etteivät ruostu. Meillä pohditaan lisäksi minkä kokoisella leijalla olisi hyvä aloittaa leijalennätys harrastus ja miten lapsen saisi innostumaan vanhempien harrastuksista ilman painostusta. Ja siis tuleva lapsi on noin 3 senttiä pitkä ja viikon lopussa häntä voidaan alkaa kutsua sikiöksi.

Ei sillä, harrastukset ovat meille kyllä todella tärkeitä ja suuria intohimon kohteita. Terveydenhoitajan varomaton naurahdus, että kaikkea saa tehdä kunhan et syöksylaskua ja vuorikiipeilyä tai alamäkiajoa harrasta, sai meidät vakaviksi. Minua ei naurattanut, sen verran lähelle omia harrastuksia nuo menevät. Eli ei siis laskettelua ensi talvena ja tänä kesänäkin pitää löytää loivemmat maastot maastopyöräilyyn ja vaeltamiseen. Pahalta se tuntuu, yllättävän pahalta, mutta sinun vuoksesi Ryyni mitä vain, kunhan tulet mukaamme mahdollisimman pian.

4 kommenttia:

 1. Tuosta laskettelusta, mulla on aika montakin tuttua jotka on lasketelleet vielä aika myöhäisessäkin raskauden vaiheessa. Itse olen sen verran huono laskija, etten uskaltanut enää duunin laskettelumatkalla 4 kuulla ollessani laskea, mutta yksikin tuttu pisti menemään viime vuonna vielä 7. kuulla. Neuvolan täti sanoi mulle täällä Tukholmassa että laskettelu on ihan ok jos vaan itse kokee että se on ok. Mutta sit jos on vähän hermoheikko ja pelkää kaikkea niin ehkä ei sit kannata... vaeltamisen nyt luulisi olevan joka tapauksessa ok?

  VastaaPoista
 2. Heips!!
  Ja onnea matkaan! Löysin tieni tänne blogiisi ja oli kiva lukea ensikertalaisen ajatuksia, tuli omat muistot mieleen ekan raskauden ajoilta:)Hämmennystä ja samalla mieletöntä tiedon janoa, kun kaikki on niin uutta ja ihmeellstä mutta niin ihanaa! Toivottovasti kaikki sujuu sulla hyvin loppuun saakka:)Tulen varmasti vielä kurkkimaan tänne kuulumisiasi!
  Aurinkoista viikonloppua:)

  VastaaPoista
 3. kiitti vaan ;) blogisi perusteella löysin itseni suomalaisen nettisivuilta tilaamasta tuota mainitsemaasi hyvää kirjaa. Saapi nähdä minkämoisen sätkyn ukko saa kirjan nähdessään..
  Onnellista odotusta teille! itse toivoisin olevani samassa tilanteessa mutta.. aika näyttää.

  VastaaPoista
 4. Niinhän se on että omien tuntemusteni mukaan pitää mennä ja äitini juuri viikonloppuna ihmetteli että miksi ihmeessä synnytyksen jälkeenkään ei saisi laskea. Raskaana en kyllä uskalla koska kun laskukelit alkaa olen jo niin pitkällä, että tasapiano on varmasti jo aika hakusessa. Muutenkin olen sellainen rämäpää, että voi olla parempi pysytellä poissa.

  Hienoa että joku muukin on löytänyt tuon kirjan. Itselläni on tilaaminen vielä tekemättä ihan sikis että olemme muuttamassa enkä haluaisi pakata yhtään ylimääräistä tavaraa. Kaikki ostokset on nyt pannassa. Hyviä lukuhetkia m ja toivottavasti toiveesi toteutuu.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...