perjantai 8. kesäkuuta 2007

Neuvolassa

Ensimmäinen neuvolakäyntikin on nyt siis takana. Ville halusi tulla mukaan ja yllättävän paljon asioita kysyttiin myös häneltä. Näin jälkikäteen on kyllä ihan loogista, että kysyttiin, sillä isänkin perimä tietysti vaikuttaa sikiöön ja raskauteenkin. Eniten häneltä kuitenkin kysyttiin alkoholin ja muiden päihteiden käyttöön liittyviä kysymyksiä.

Kun aikaa varatessani kuulin, että ensimmäisellä käynnillä vastassa on sijainen, olin aivan varma, että saamme hoitajaksi jonkun tytön jolla on opinnotkin vielä kesken. Ei sillä että minulla olisi mitään opiskelijoita vastaan, mutta kun on kyse itselle ekasta kerrasta ja vielä asiasta joka herättää voimakkaasti tunteita, olin hieman peloissani. Ja mitä sellainen opiskelija typykkä edes mitään voi tietää jos ei itse ole koskaan ollut raskaana?? Vastassa oli kuitenkin erittäin osaavan oloinen ja ihastuttava nuori hoitaja, joka osasi vastata kaikkiin kysymyksiini. Kiitoksia vain suuresti Hanna- Riikka.

Luulin, että ensimmäinen kerta käsittäisi vain keskusteluja ja ohjeita, mutta niiden lisäksi otettiin myös näytteitä ja tehtiin kokeita. Suurin järkytys oli se, että jokaisella käynnillä otetaan verikokeita. Poden todella pahaa neulakammoa. Verenpaineeni olivat varmasti normaalia korkeammat, kun hoitaja toi hemoglobiinitestiä varten neulan pöydälle jo verenpaineen mittauksen aikana. Hän tosin iloisena lohdutteli, että eihän tämä vielä mitään, kohta otetaan näyte myös kyynärtaipeesta. Oikeasti hän oli todella ystävällinen ja kannustava, mutta en voi sille mitään, että kaikki neula kädessä lausutut sanat kuulostavat korviini härnäykseltä.

Näiden koettelemusten jälkeen lähdimme kotiin mukanamme iso pino oppaita ja lomakkeita. Tänään olenkin yrittänyt täyttää niitä ja muistella mihin mikäkin pitäisi palauttaa. Lisäksi olen yrittänyt varata aikaa niskapoimu-ultraan, minkä vuoksi olen soittanut sairaalan eri yksiköihin kun näin kesä aikaan kaikki ovat lomalla, eikä kenelläkään ole tietoa kuka nyt vastaa ajanvarauksesta. Lisäksi olen soitellut ympäriinsä selvittääkseni mihin PLV- näyte tulee toimittaa ja milloin. En tiedä onko tässä kaupungissa jotenkin hankalammat järjestelyt, onko kaikki vain kesän syytä, vai onko minulla vain niin auttamattoman huono muisti etten muista miten hoitaja neuvoi toimimaan, mutta on tämä jo nyt niin hankalaa, että miten ihmeessä selviän myöhemmin kaikesta Kelan, vakuutusyhtiön ja tulevan kotipaikkamme neuvolaan vaihtamiseen liittyvistä lomakkeista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...