perjantai 27. heinäkuuta 2007

Tavarataivas... vai helvetti?

Eilen oli taas neuvolakäynnin vuoro. Verenpaine on edelleen melko matala, mutta normaalirajoissa kuitenkin. Paino oli noussut pari kiloa, eli lähtöpainoon on tullut 3 ja puoli kiloa lisää. Ihan hyvin ollakseni viikolla 17. Sydänääniä yritettiin myös kuunnella, mutta Ryyni on niin liukasliikkeinen ettei tahtonut pysyä doplerin alla kuin parin sekunnin ajan ja katosi taas. Onneksi kokenut terveydenhoitaja pystyy päättelemäänjopa näistä lyhyistä hetkistä kaiken olevan hyvin.

Olemme tehneet ensimmäisen hankinnan vauvalle. Kävimme varaamassa vauvavakuutuksen. Onhan se kyllä aika kallis investointi, eli 400 euroa varausmaksuineen, mutta koska suvussa on vastikään syntynyt erittäin pieni keskonen ja jostain syystä viimeisen vuoden aikana tuttavapiirissä raskaanaolleista yhtä lukuunottamatta kaikilla on ollut raskausmyrkytys (vaikka se melko harvinaista onkin) ja siihen liittyviä komplikaatioita, näimme parhaaksi varautua. Lisäksi kävimme vakuutusyhtiön naapurissa sijaitsevassa lastentarvikeliikkeessä katselemassa. Luulenpa etten ole ollut missään yhtä hammentynyt ja hukassa kuin siellä tai ehkä korkeintaan autojen varaosaliikkeessä. Valtavasti keikkea omituista tavaraa minkä käyttötarkoitusta emme millään meinannut keksiä ja tavaraa jonka tarpeellisuutta pidämme vähintäänkin kyseenalaisena. Muoviset hoitopöytähärvelit näyttivät pelottavan epäturvallisilta ja etenkin tilaa vieviltä ja miksi vaunuissa pitää olla digitaalinäyttö ja mikä se pyöreä rinkulanmallinen kasetti on joka ilmeisesti liittyy jotenkin vaipanvaihtoon? Tästä kauhistuneena kävimme vielä toisessakin liikkeessä jonka valikoima oli onneksi huomattavasti normaalimman oloinen, mutta edelleen häämentävän laaja. Illalla kuitenkin päädyin tutkimaan internetin keskusteluja liittyen vauvan tarvikkeiden hankintaan. Siis ihan oikeasti ketään loukkaamatta, mutta en aio hankkia ennen Ryynin syntymää tuttimallista kuumemittaria, eiköhän se tavallinen digitaalikuumemittari saa riittää, vaipat voi ottaa paketista eikä mitään erikoispönttöä tarvita. Myöskin kaukalopeitot, tutindesinfiointilaitteet, sekä synnytysmusiikkicd:t ja itkuhälytin 200 m kantoalueella (kellä ylipäätään on niin suuri asunto että päästä päähän on 200 metriä??) jäävät meiltä hankkimatta. Saatan jokupäivä olla erimieltä, mutta ainakaan ennen synnytystä noita ei meille hankita.

3 kommenttia:

  1. Tuohon itkuhälytin asiaan en voi olla kommentoimatta. Toisillehan moinen laite on todellakin täysin tarpeeton, mutta meille ainakin aivan loistava kapistus. Esim. palasimme juuri mökiltä, jossa tyttäremme (1v9kk) nukkuu aitassa (siis me kaikki kyllä nukumme, mutta lapsi sinne ensimmäisenä simahtaa). Ja koska itse en välitä istua iltaa aitan rappusilla kuuntelemassa sattuuko tyttäreni heräämään kesken unien, istuskelen mieluummin rantamökissä itkuhälyttimen kanssa muiden aikuisten seurassa. Samoin silloin kun tyttäreni oli pieni, tyrkkäsin hänet mieluusti päiväunille ulos. Talvella ovet ja ikkunat oli pidettävä visusti kiinni joten minun oloani ainakin itkuhälytin rauhoitti kummasti.

    VastaaPoista
  2. Voi ei, kuulostaa enemmän kuin tarpeettomilta osa noista tarvikkeista... :) Meille on hommattu tärkeimmät - vaunut, vaatteita, vähän vaippoja, hoitopöytä sekä sitteri, josta monet sanoivat että se on hyvä olla heti alkuun - ja nämä itse asiassa vasta viimeisen kahden kuukauden aikana. Kuumemittariakaan ei vielä ole eikä itkuhälytintä... jotenkin tuntuu että suurimman osan tavaroista kerkeää hyvin vielä vauvan tultuakin. Mutta kukin tietysti tyylillään!

    VastaaPoista
  3. Varmasti noille kaikille löytyy käyttöä joissain tilanteissa. Lähinnä nuo tavaroiden "erikoisvarusteet" ihmetyttää. Ja kuten jo sanoin saatan muutaman kuukauden kuluttua olla aivan eri mieltä tavaroiden hyödyllisyydestä. Varsinkin tuon mökkiesimerkin jälkeen aloin miettiä että meillä on samanlainen tilanne ensikesänä omalla mökillä, joten ehkäpä minun sittenkin täytyy ottaa lainaan itkuhälytin ystävältäni:)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...