maanantai 10. syyskuuta 2007

Viikon työrupeamalta on taas palattu ja heti ensimmäisenä maanantaiaamun ratoksi kävin neuvolassa. Paino oli noussut taas useamman kilon, niin että ensikerralla lukema alkaa varmasti jo kuutosella (IIIKK!!). Terkka piti minua kuitenkin hoikkana ja epäili etten tunne liikkeitä kovin selvästi koska olen niin timmissä kunnossa, heh! Verenpaine oli edelleen laskussa, mutta muuten minulla kaikki hyvin. Ryynillä myös kaikki hyvin. Kerrankin vauvan sydänäänet saatiin kuuluviin heti ja niin että minäkin ne kuulin. Pikkumies (olemme edelleen ihan varmoja että hän on poika) potki dopleria niin tehokkaasti ettei terkka viitsinyt häiritä paria sekuntia pitempään. Syke oli 138.

Kotona vietetyn viikon ja viikonlopun tuloksena kaivoimme vintiltä esiin vanhan pinnasängyn. Sänky on ainakin reilut 50 vuotta vanha ja siinä on nukkunut minun ja sisaruksieni lisäksi ainakin äitini. Äitini on sisaruksistaan nuorin joten mahdollisesti sängyllä saattaa olla ikää vieläkin enemmän. Nyt olisi tarkoitus saada samaan sänkyyn kolmaskin sukupolvi, mutta "pientä" ehostusta sänky ensin vaatii. Kaikki osat on pinnoja lukuunottamatta otettava irti ja hiottava, maalattava ja liimattava uudelleen. Sänkyä peittää lika ja homekerros, mutta onneksi ne ovat vain pinnassa joten ne saadaan puhdistettua.Erityisen ihanan sängystä tekee päädyn eläinkuviot. Toivottavasti saamme ne säilytettyä, vaikka päädyt muuten maalia kaipaavatkin.Kova homma tuossa kyllä on, eikä takeita onnistumisesta ole, mutta haluamme ehdottomasti yrittää, varsinkin kun aikaa vielä on reilusti.

Äitini osti vähän aikaa sitten uuden hienon ompelukoneen ja kun Eurokankaasta löytyi ihanaa hieman retrotyylistä ankkakangasta testasin konetta tekemällä Ryynille peiton. Taustapuolella on fleeceä, ajatuksena että peitto olisi mukavan lämmin esim. yöllisiin imetyksiin ja vastaaviin ja sitten myöhemmin sopivan pehmeä lattialla liikkumisen opetteluun.Lisäksi kotipuolesta tarttui mukaan kassillinen minun ja sisarusteni vanhoja vauva-aikaisia villavaatteita ja lakanoita joita äitini oli riemukseni säästänyt. Ne tosin vaativat kunnon pesemisen ja uudelleen kuosittelun, joten niistä kuvia myöhemmin. Nyt siirryn sohvalle neulomaan loppuun Ryynin villatakin.

Mimmu ja Ryyni 22+4

2 kommenttia:

  1. Tuo pinnasänky on samanlainen kuin meilläkin on ullakolla romun (lue: lasten lelujen) keräämispisteenä. Alkujaan appivahempani ovat ostaneet sen käytettynä miehelleni ja meillä siinä on nukkunut esikoinen. Keskimmäistä varten se oli paikoillaan, mutta toimi lähinnä puhtaiden vaatteiden välivarastona ennen kaappia, niin nyt kolmannen myötä sitä ei edes vaivauduttu tuomaan alas ullakolta.

    Itsekin olen nukkunut samanlaisessa pinniksessä ja se on edelleen vanhempieni luona vierasvuoteena, jos vaikka joskus sielläkin tällä porukalla yövytään.

    Meillä siis perhepeteillään öh... Oliko tuo nyt suomen kieltä ollenkaan? No enivei, nukutaan perhepedissä. Imetyskin on siten helpompaa kun ei tarvitse varsinaisesti herätä toimitukseen.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...