maanantai 12. marraskuuta 2007

Isänpäiviä

Eilen meilläkin vietettiin ensimmäistä isänpäivää. Mitään sen kummempia juhlimisia emme tehneet, mutta valmistin miehelle herkkuaamiaisen. Alun perin minun ei ollut tarkoitus hankkia mitään lahjaa. Minusta se olisi tuntunut omituiselta, koska eihän hän minun isäni ole. Mutta pari päivää aiemmin sain idean tehdä Villelle ja Ryynille paidat samanlaisilla painatuksilla. Minua on tympinyt tuo kauppojen huono unisexvauvanvaatevalikoima ja näin sain ratkaistua myös sitä ongelmaa. Oranssi painatus piristää mukavasti muuten tylsän valkoista paitaa.


Omat isämme hoidimme puhelimitse kun eivät samassa kaupungissa asu ja muutenkin päivä meni ihan normaalin sunnuntain kaavalla.

Viime viikolla olimme perhevalmennuksen ensimmäisellä tunnilla. Alun perin aiheena piti olla odotuksen aikaiset tuntemukset ja vanhemmaksi tuleminen, mutta lähinnä siellä käsiteltiin isän roolia. Katsoimme videon hyvästä isyydestä ja isäksi tulemisesta. Ihan hyvä video ja fiksua asiaa, mutta kyllä äidinkin täytyy tehdä töitä tullakseen hyväksi äidiksi. Isälle annettiin neuvoja kuinka hänen tulisi aktiivisesti leikkiä ja ottaa kontaktia lapseen jo syntymästä lähtien, ei pelkästään osallistumalla vauvan hoitorutiineihin, mutta tuli vähän sellaisen olo samalla että äidiksi tulee siinä ruokinta-automaattina toimimisen ohella. Videossa isä makasi sohvalla ja leikki lasten kanssa ja äiti touhusi keittiössä. Valmennuksen loputtua yksi tuleva äiti kysyi paikalla olleelta terveydenhoitajalta onko hänellä tietoa mitä tapahtuu jos hoitajien irtisanoutuminen ja työpaikoilta lähtö todella tapahtuu. Hän vain pyöritteli päätään ettei hän mitään tiedä ja teki kovasti pois lähtöä selvästi kysymyksestä ärtyneenä. Kyseessä oli toinen neuvolan kahdesta terveydenhoitajasta, joten olisimme kyllä häneltä jonkin laista vastausta odottaneet tai edes ymmärrystä että asia meitä huolestuttaa. Hämmästyneisyyttä reagointiin huomasin myös muiden katseista. Eipä heru senkään vertaa sympatioita Tehyä kohtaan kuin ennen.

2 kommenttia:

 1. Tulipas hienot paidat!! Mutta miten teillä ei ole siellä kaupoissa tarjolla unisex-vaatteita? Onko teillä Polarn och Pyret -kauppaa, mm siellä on hyvä unisex-valikoima.

  Tuosta perhevalmennuksesta, toisaalta kiva että isät otetaan huomioon? Kun monet on valittaneet että monet tapaamiset kohdennetaan pääasiassa äidille. Mutta jos asenneilmasto on sitä, että äiti on automaattisesti hyvä äiti ja isän täytyy siihen erikseen oppia niin onhan se vähän vinksahtanutta... plus tosi vinksahtanutta on kyllä, jos äidin rooli on hoitaa "naisen työt" keittiössä kun isä tekee "kivoja juttuja" lapsen kanssa..!

  Elkää nyt syyttäkö koko sairaanhoitajakuntaa yhden huonon kokemuksen perusteella. Mua risoo se, että sairaanhoitajat syyllistetään joka kerta siitä, että ne vaatii asioita, jotka muille kuuluu ihan automaattisesti, ikäänkuin siis lakko-oikeus ei koskisi heitä lainkaan ja ikäänkuin automaattisesti jos on sairaanhoitajaksi kouluttautunut, pitäisi myöskin olla sisar hento valkoinen joka kyllä uhrautuu muiden eteen. Tämmöistä keskustelua harvoin käydään minkään muun ammattiryhmän kohdalla. Muut saavat lakkoilla ihan hyväksytyksi, mutta sairaanhoitajat aina syyllistetään että kuinka he voivat asettaa oman asian potilasturvallisuuden edelle... ikäänkuin se olisi ainoastaan heidän päätöksensä. Miten kunnat ja valtio voivat näin tehdä, ensin luvataan extra liksaa ja sitten ähäkutti ei annetakaan, ja se on sitten sairaanhoitajien vaan nieltävä?

  VastaaPoista
 2. Enpä ole täältä Polarn och Pyretin liikettä löytänyt ja ihan samaa mieltä tuntuvat muutkin olevan tuosta unisexvaatteiden vähyydestä. Täytyy ehkä tutkia netistä tuon liikkeen valikoimaa.

  Eilisessä perhevalmennuksessa, jossa käsiteltiin syynnytystä, terveydenhoitaja paikkasi sanomisiaan kyllä mallikkaasti. Oli selvittänyt asioita ja muisti myös rauhoitella meitä. Eli vedän hätäisen johtopäätökseni takaisin, ehkä hänellä ihan oikeasti oli kiire. Ja kyllä minä tässä työtaistelussa olen hoitajien puolella, vaikken Tehyä edelleenkään kannata.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...