torstai 1. marraskuuta 2007

Nimipohdintoja

Olemme viime päivinä yrittäneet miettiä nimiä vauvalle. Saimme viime neuvolakäynniltä mukaan henkilötietopaperit sairaalaa varten ja niihin pitäisi laittaa nimiehdotukset hätäkasteen varalta. Ja kun Ryyni ei taida kelvata nimeksi vaikka sen kuinka isolla alkukirjaimella kirjoittaisi. Miehellä on ollut jo alusta lähtien vahva mielipide pojan nimestä, johon alan pikkuhiljaa lämmitä. Valitettavasti hänen suvussaan kulkee toisena nimenä nimi, joka ei sovi yhtään tuohon hänen toivomaansa etunimeen. Tai sopisihan se, jos poikarukka olisi 70- luvun poliitikko. No äkkiseltään ei kyllä tule yhtään nimeä mieleen joka ei kuulostaisi poliitikolta jos toisena nimenä on Kalervo... No tuo pojan nimi ei suinkaan ole mikään ongelma, sen sijaan tytön nimi tuottaa vaikeuksia. Mikään nimi ei oikein tunnu omalta, eikä iske yhtään. Haluaisimme nimen joka kuulostaa suomalaiselta ja kirjoitetaan mielellään samalla tavalla kuin lausutaan. Jokin ihan tavallinen nimi, mutta kuitenkin sellainen joka ei ihan joka muksulla olisi. Emme muuten ole erikoisuuden tavoittelijoita, mutta kun meillä molemmilla oli päiväkoti ja kouluaikoina vähintään kaksi samannimistä samassa ryhmässä, tuotti se joitain ikäviä ongelmia. Tällä hetkellä pohdinnassa ovat nimet Amanda, Viola ja Greeta. Mielipiteitä ja ehdotuksia otetaan vastaan!

7 kommenttia:

 1. Omat suosikkini pistän jakoon

  Alma, Alva, Kerttu, Rauha, Bertta, Fanni, Inkeri, Miira, Sylvi,

  Noista nimistä pitäisi meillekkin joku tässä sit valita, tosin tietty riippuu minkänäköinen lapsi on eli mikä nimi sille sit sopii :D

  VastaaPoista
 2. Tuo Greeta on tosi nätti ja sopivasti hieman erikoinenkin. Mä kannatan sitä :)!

  VastaaPoista
 3. Meillä olisi tyttöjen nimiä vaikka kuinka (ei tosin ehkä teidän kriteereihinne istuvia), mutta pojan nimet tuottavat ongelmia ja juuri niitä nyt sattuisimme tarvitsemaan.

  Olisiko Olivia mitään? Emilia on minusta mahdottoman kaunis, mutta valitettavan yleinen nimi tällä hetkellä. Väestörekisterikeskuksen sivuiltahan voi käydä katsomassa, kuinka paljon tiettyä nimeä on minäkin vuonna annettu ja siten pyrkiä välttämään tämän vuoden top ten -nimet.

  VastaaPoista
 4. Voi miksi stressaat nyt jo tuota nimeä,kun tuohon esitietolomakkeeseenhan ne tulevat vain hätäkasteen mahdollisuuden vuoksi ja jos sellainen jouduttaisi tekemään,niin nimiasia on todellakin silloin murheista se pienin.Laita siihen vaan ne nimet,jotka nyt mahdollisilta tuntuvat ja katso vaavin syntymän jälkeen rauhassa "miltä nimeltä hän näyttää".Onnea tulevaan koitokseen.

  VastaaPoista
 5. Mä rupesin heti miettii vauvalle nimeä kun sain kuulla raskausuutisen!
  :) Ehkä mä olen hätäinen, mutta en mä siitä stressiä ota.
  Meillä kans pojalle tulee mieleen vaikka miten monta ihanaa nimi ehdotusta, mutta tytölle taas ei meinaa millään keksiä mitään.
  Kaikki ihanat nimet on just niin yleisiä ja hyvä ettei joka toisella.

  Minusta nyt noita nimivaihtoehtioja on kiva miettiä.;) Vaikka aikaa olisi kuinka paljon.

  Tässä muuten muutama linkki nimilistoista:
  http://www.vrk.fi/vrk/bulletin.nsf/PublicbyIdentifierCode/20070316011

  http://www.piltti.fi/index/verkkopiiri/nimeli

  http://www.nicehouse.fi/lastenhu/odotus/nimet/tytotsuo.htm

  http://www.nicehouse.fi/lastenhu/odotus/nimet/pojatsuo.htm

  Toivottavasti noista linkeistä oli jotain apua:)

  VastaaPoista
 6. Kiitoksia noista linkeistä, täytyy tutustua niihin ihan ajan kanssa. Eihän tässä tietenkään mitään stressiä nimistä ole, mutta ollisihan se paljon helpompaa lapsen synnyttyä jos olisi edes jotain vaihtoehtoja joista miettiä. Ja kun niin moni on jo kysynyt että onko nimet jo valmiina. Tosin emme aio nimeä paljastaa ennen ristiäisiä ja ennen kuin olemme varmistaneet, ettei lapsella ole kovin lähiaikoina syntynyttä kaimaa. Ei ole mukava olla samassa koulussa henkilön kanssa jolla on sama etunimi ja sukunimi kuin itsellä ja kaiken lisäksi vielä muistuttaa häntä.

  VastaaPoista
 7. Meillä on ainakin etunimet jo valmiina:)
  Toiset nimet vielä hakusessa, kun on niin monta hyvää vaihto ehtoa.
  Me kans ei paljasteta ennen ristiäisiä, tosin Aten kohdalla kerroin kummille kun halusi kaiverruttaa lusikkaan ja albumiin nimen, ettei meidän tarttenu enää viedä noita em. kaiverrukseen.
  Muut saivat tietää vasta kastepäivänä;) Ja niin on jatkossakni. EI paljasteta ellei sitten taas kummi halua tietää kaiverrukseen etukäteen.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...