keskiviikko 13. helmikuuta 2008

Isyyttä tunnustamassa

Tänään kävimme lastenvalvojan juttusilla tunnustamassa Villen isyys. Eipä siihen vaadittu kuin 10 minuuttia aikaa ja kolme allekirjoitusta molemmilta. Vähän kyllä häiritsee tuo ilmaisu tunnustaminen. Ihan niin kuin olisi tehnyt jotain rikollista ja nyt täytyy tunnustaa syyllisyytensä tapahtumiin. Miksei se voisi olla vaikka isyyden vahvistaminen tai ilmoittaminen tai jotain. Muutenkin tuntui hassulta vakuuttaa että en ole ollut sukupuoliyhteydessä muiden miesten kanssa suhteen aikana. Papereihin merkittiin myös seurustelun alkamisaika ja yhteenmuuttamisen ajankohta. Miksihän sitä aina tulee kauhea tarve selittää että kyllä me tapailtiin jo puoli vuotta ennen kuin varsinaisesti aloimme seurustella ja olimme tunteneet jo useamman vuoden ajan ennen sitä ja vaikka olemme olleet yhdessä vasta noin kaksi ja puoli vuotta on meillä erittäin vakaa ja vakava parisuhde. No pidin kyllä tällä kertaa suuni kiinni, mutta eipä ole ensimmäinen kerta kun kulmia kohotetaan kun mainitsen alkamisvuoden.

Tänään olemme Ryynin kanssa testanneet kantoreppua. Sain lainaan Baby Björnin peruskantorepun ja eilisillan käytin käyttöohjeen lukemiseen ja säätöjen tutkimiseen. Siis huom luin käyttöohjeet ja kyseessä on yksinkertianen perusmalli. Silti tytön reppuun asettelu oli aikamoinen taiteen laji ja ihmettelin kuin paljon lapsen päälle on varattu tilaa. Ainakin meidän tytön pää heilui holtittomasti jos ei koko ajan pitänyt kiinni ja se tuskin oli tarkoitus. Tyttö onneksi nukahti saman tien ja siirsin hänet sänkyyn. Repun riisuttuani ja vähän aikaa ihmeteltyäni huomasin että kyllä niille ylimmillekin kiinnikkeille on säätöhihnat niin että tytön saa tukevammin. Ilmeisesti siis oikeasti synnyttäminen aiheuttaa pahanlaatuista aivojen käyntivajautta kun tuon repun säätö ja käyttö tuntuu noin kovin vaikealta. Alun perin halusin repun kun se tuntui paljon yksinkertaisemmalta vaihtoehdolta kuin liina, mutta ehkä muutamametri kangasta ilman nappeja ja lenksuja olisi sittenkin ollut helpompi vaihtoehto. Jatkamme harjoituksia.

4 kommenttia:

 1. Hei,

  Sitä Baby Björnin kantoreppua ei kauheasti suositella. Lapsen asento on siinä ihan väärä, jalkojen pitää olla kannettaessa sammakkoasennossa ja siinä ei ole, vaan jalat roikkuvat suoraan alaspäin...

  VastaaPoista
 2. Meillä oli käytössä sekä liina että rintareppu. Minä liinailin kun tyttäreni oli aivan pieni ja mies kantoi rintarepussa sitten vauvan ollessa hieman suurempi. Meillä tämä oli loistava ratkaisu. Kaupunki ja kauppareissut päästiin tekemään ilman vaunuja ja vauva nukkui minulla liinassa tai miehellä repussa. Tykättiin tästä "matkustus-tavasta" niin paljon, että myöhemmin meillä oli käytössä myös Patapum-selkäreppu, jossa lasta kannettiin noin 1-vuotiaana selässä.

  VastaaPoista
 3. Täällä myös liputetaan kantoliinan puolesta. Meillä on käytössä pitkä trikoinen liina ja rengasliina. Tykkään enemmän ensimmäisestä, mutta jälkimmäinen on nopeampi laittaa.

  Babybjörniä monet tosiaan kritisoivat juuri siksi, ettei lapsi siinä kuulemma ole ergonomisessa asennossa sekä siksi, että se on epäergonominen kantajalle, koska lapsen paino kasautuu hartioille. Ergo kaiketi on repuista kaikkein paras. Itse en ole koko kapistusta edes kokeillut, mutta liinoja suosittelen lämmöllä. Pitkällä liinalla kun opettelee kietaisuristix2-sidonnan, niin sillä pääsee jo tosi pitkälle. Ja pienen vauvan jalat kannattaa pitää kippurassa liinan sisällä. Meillä pidetään edelleen, vaikka pikkuhiljaa Pääppis taitaa alkaa olla sen ikäinen, että jalat voisi jättää sammakkoasennossa ulkopuolellekin roikkumaan.
  Tästäkin aiheesta on ollut pitkään tarkoitus kirjoittaa omaan blogiini. Ehkä vielä jossain vaiheessa ennätän...

  VastaaPoista
 4. On tuo isyyden tunnustaminen kyllä uskomaton juttu, siitä monessakin blogissa on ollut. Mitä se nyt oikeasti kellekään kuuluu kauanko te olette yhdessä olleet???

  Meillä on kanssa Babybjörnin perusmalli, ja se on mun mielestä kantajalle aika epäergonominen. Mulla on niskat ihan jumissa jo suht lyhyen kantomatkan jälkeen. Mutta kyllä sen nopeasti säätää ja käyttää, kunhan siihen vaan tottuu! Matkustaessa se on ollut hyvä. Mä en jaksanut alkaa edes miettimään noita kantoliinajuttuja, rintareppu tuntui niin paljon yksinkertaisemmalta...

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...