tiistai 12. helmikuuta 2008

Vaaleanpunaisia unelmia

Kun vielä odotin puhuimme mieheni kanssa pariinkin otteeseen, että jos saamme tytön niin häntä ei kyllä kasvateta miksikään prinsessaksi eikä ainakaan pueta vaaleanpunaisiin vaatteisiin. Koska emme etukäteen tienneet sukupuolta, itse etukäteen hankkimamme vaatteet ja tarvikkeet ovat hyvinkin sukupuolineutraaleja väritykseltään, mutta nyt tytön synnyttyä alkaa pikkuhiljaa hänen vaatekaappinsa yhä enenevissä määrin punastua, nimenomaan vaaleanpunaistua. Tytön mummot, ystävät ja jopa isoisotäti ovat lähettäneet suuria määriä vaatteita lahjaksi. Olemme suorastaan häkeltyneitä miten valtavasti olemme saaneet huomionosoituksia ja varsinkin vaatelahjoja. Näitä kaikkia kuitenkin yhdistää se, että pakettien sisältö on suurimmaksi osaksi nimenomaan vaaleanpunaista ja jottei imelyys loppuisi siihen, useat vaatteet sisältävät ihastuttavia prinsessa- ja kukkakuvia ja jopa tyttömäisiä tekstejä. Sairaalassa vauvojen vaatteet olivat valkoisia kietaisupaitoja ja puolipotkuhousuja sairaalan logoilla, mutta kaapeista löytyi myös pieni valikoima lahjoitettuja värikkäämpiä vaatteita. Eräs ihana kätilö oikein etsimällä kaivoi esille suloisen vaaleanpunaisen potkuhaalarin tytöllemme, kun "nätillä tytöllä pitää olla nätit vaatteet".

Siis ei minulla ole mitään vaaleanpunaista vastaan, käytän sitä paljon itsekin, mutta kai sitä nyt muitakin värejä voisi olla. Älkää ymmärtäkö väärin, tyttäremme näyttää kyllä erittäin suloiselta vaaleanpunaisissa vaatteissa ja olemme todella kiitollisia kaikista saamistamme lahjoista ja ne tulevat varmasti käyttöön. Mutta miksei voisi olla myös vaikkapa keltaista, violettia, vihreää yms. No koska tyttäremme on pienikokoinen niin että melkein kaikki hankkimamme vaatteet ovat vielä liian suuria, oli meidän suunnattava pikaisesti kauppaan täydentämään valikoimaa. Nyt ymmärrän miksei lahjoina ole muita värejä. Eihän kaupoissa yksinkertaisesti myydä tytöille muita värejä. No nyt sanotte että voihan sitä ostaa ns. poikien vaatteita. Joo mutta kun ne ovat kaikki sinisiä ja minä en pidä sinisestä vaatteissa yhtään. Saan siitä näppyjä. Vauvojen vaatteissa sinisen ja vaaleanpunaisen lisäksi kolmas värivaihtoehto on valkoinen. Ihan kiva väri, mutta kun muutenkin kaikki vaatteet saa suorastaan päällystää tahranpoistoaineella (tytöllä on loistavasti toimiva aineenvaihdunta sekä ylä- että alakautta) ei valkoinen ole ihan paras väri.

Onko tämä jotain markkinamiesten propagandaa pakottaa lapseni jo nyt tiukkoihin sukupuolirooleihin vai määrääkö tässäkin kysynnän ja tarjonnan laki? En kyllä osta yhtään vaatetta ennen kuin tyttö täyttää vuoden, sen jälkeen näyttää löytyvän muitakin värejä (tosin eipä kyllä ole tarvettakaan ostaa lisää). Rakas veljeni, kun tulet kylään, niin älä tuo mitään. Tai jos välttämättä haluat jotain tuoda, niin miten olisi musta Motorheadin logolla varustettu body?

5 kommenttia:

 1. Kaikin tavoin olen samaa mieltä kanssasi. Voisin alkaa julmetusti kiroomaan värikatalogien niukkuutta, muuttemmäviitti.
  Sen sijaan voi tilata sukupuolineutraaleja (ja kivojakivoja) vaatteita täältä http://www.meandi.se/fi/

  VastaaPoista
 2. Meillä kävi ihan samalla tavalla, 60-70 senttisiä vaaleanpunaisia vaatteita saatiin roppakaupalla. Osaa ei edes ehditty käyttämään.

  Lindexissä on aika kivoja vaatteita, jotka käy sekä tytölle että pojalle. Meidän tyty sai ihanat pöllösukkikset :)

  VastaaPoista
 3. Tuota me and i:ta minäkin ajattelin ehdottaa, sen lisäksi netistä löytyy myös http://www.unibarn.se/catalog/
  Hinnat saa myös euroissa eli uskoisin että lähettävät myös Suomeen.

  On se kyllä kumma ettei ketjut myy enempää sukupuolineutraaleja lastenvaatteita. Sen verran moni niiden perään haikalee. Sieltä teiltä ei varmaankaan löydy Polarn och Pyretin kauppaa?http://www.polarnopyret.se/Pages/FlashPresentationPage.aspx?id=102

  VastaaPoista
 4. Rovaniemelle avattiin tuossa ennen joulua polarn och pyretin liike ja joulunaikaan kävimme siellä jo ihastelemassa värikkäitä ja muutenkin hieman erilaisia lastenvaatteita. Sinne olisi kyllä tarkoitus suunnata kunhan mummolaan jossain vaiheessa lähdemme. Nettikaupoista hieman arveluttaa tilata mitään kun nuo koot vaihtelevat niin älyttömän paljon jopa saman merkin sisällä. Olen esim. vertaillut Tutan vaatteita ja äitiyspakkauksessa olleet 60 bodyt ovat suurempia kuin kaupasta ostetut 62 senttiset. Lahjaksi saamista vaatteista osa 68 senttisistä menee jo parin kuukauden kuluttua osa ehkä vasta yli vuoden ikäisenä. Kiitos kuitenkin vinkeistä.

  VastaaPoista
 5. Samat ajatukset on mulla kuin sullakin. Meille vaan sateli niitä vaaleansinisiä vaatteita kilokaupalla. Paitsi niiltä ystäviltä, jotka tietävät, että sininen ja vaaleansininen EI OLE mitenkään mun suosikkiväri. Muiden päällä se menee, mutta itselle en osta enkä omalle lapselle. Ja kas kun ne vaaleansiniset vaatteet on jääneet sitten melkein pitämättä.

  Kaikki ne vaatteet mitä etukäteen itse ostettiin on otettu ns. poikien vaatepuolelta. Vaikkei tiedetty, että poika tulee. Sieltä ostettiin ruskeita ja vihreitä. Se on niin totta, että tytöille on tarjoilla vain vaaleanpunaista. Tai haaleanpunaista. Tai sitten vain jotain muuta prinsessahörhöä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...