maanantai 31. maaliskuuta 2008

Liinailuja

Torstaina kävimme Ryynin kanssa Baby Bio- näytöksessä katsomassa elokuvan 27 dresses. Mukanamme oli myös kaksi muuta äiti- vauvaparia. Elokuva oli yllättävän hyvä ollakseen naisille suunnattu jenkki-hömppä-komedia, vaikkei aihepiiri, häät, sinällään kiinnostakaan tai ole ajankohtainen. Me kolme kahdenkuukauden ikäisten vauvojen äitiä nautimme kyllä suuresti kun pääsimme vihdoin taas tekemään ns. aikuisten juttuja, vaikkakin keskellä päivää lasten ehdoilla. Suurin osa paikalla olleista lapsista oli iältään puolen vuoden ja puolentoista vuoden välillä ja moni tulikin minulta kysymään että miten uskallan noin pienen kanssa tulla. Elokuvan jälkeen totesimme joukolla että sylivauvan kanssa joka tarvitsee vielä paljon unta oli paljon helpompaa kuin vuoden ikäisen juuri kävelemään oppineen kanssa joka kaipasi koko ajan virikkeitä. Me kolme nautimme elokuvasta takarivissä nukkuvien sylivauvojemme kanssa, kun monet muut äidit yrittivät pitää jälkikasvuaan rauhallisena paikallaan tai juoksivat perässä portaissa.

Perjantaina vietimme miehen vapaapäivää Haaparannan Ikeassa. Kaikki tietää miten Ikeassa aina käy: vaikka mitään ei tarvitse tulee hankittua kassillinen kaikkea muka halpaa ja yksilöllisen näköistä pikkutavaraa ja kotona huomaa että kaikilla muillakin on samanlaisia. No tälläkertaa ostokset keskittyivät tyttöön ja nyt Amandalla on lisää leluja. No ei hänellä niitä onneksi vielä ennestään juuri ollutkaan.

Molempien reissujen opetus kuitenkin oli se, että ota kantoliina aina mukaan. Leffassa se oli aivan ehdoton, kuka muka jaksaa pitää nukkuvaa vauvaa sylissä samassa asennossa kaksi tuntia? En minä ainakaan ja vauvallakin oli parempi asento. Ikeassa tyttö muka nukkui vaunuissa, mutta tietenkään sisällä lämpimässä missä ihmiset hälisevät ei nukkumisesta tule yhtään mitään, vaan pitää ihan ehdottomasti nähdä mitä ympärillä tapahtuu. Tyttö liinaan ja taas on äidillä kaksi kättä vapaana haalia niitä tavaroita. Ja minä kun kuvittelin ettei kantoliinat olisi ollenkaan minun juttuni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...