sunnuntai 30. maaliskuuta 2008

OsakestoiluaOlemme oikeastaan ihan kotiin tulon jälkeisistä ensi hetkistä lähtien opetelleet käyttämään kestovaippoja. Vastoin kaikkia ohjeita tein jo raskausaikana ison kasan taskuvaippoja valmiiksi, jopa kahta kokoakin, ja jännityksellä odotin tuliko niistä ollenkaan hyviä. Aluksi pienimmätkin olivat hurjan suuria ja olin aliarvioinut lisäimujen tarpeen pahasti. Tyttö oli korvia myöten märkä hyvin nopeasti. Neljä kerrosta flanellia ja yksi kerros froteeta ei riittänyt mihinkään. Tytön kasvettua ja kasvatettuani imukerrosta kaksinkertaiseksi alkaa tämä sujua. Nykyisin käytämmekin kertakäyttövaippoja enää öisin ja pitemmillä reissuilla. Jopa viiden tunnin päiväunet sujuvat kestovaipan kanssa. Tarkoitus olisi päästä kertakäyttövaipoista kokonaan pois, mutta tähänkin tilanteeseen olen jo tyytyväinen. Eihän tässä vielä mitään hirmuisen suuria säästöjä ole päässyt syntymään. Ensimmäinen 100 riisipaperiarkin rulla on käytetty, eli olemme "säästäneet" noin 20 euroa. Kestovaipoille on tullut tähän mennessä hintaa 120 euroa eivätkä ne vielä riitä koko vaippa-ajaksi joten saa nähdä pääsemmekö tämän muksun kohdalla vielä edes omillemme. Aiomme kuitenkin jatkaa niin kauan kun pyykkikoneen täyttö on mieluisampaa kuin roskien ulos vienti. Tyttö on kyllä tyytyväinen vaippoihin ja onhan nuo kyllä paljon paremman näköisiä kuin kertikset!

1 kommentti:

  1. Vaikka meillä on kestoiltu melkein alusta asti niin vielä tänäänkin viiden kuukauden kestoilun jälkeen meni ihan pieleen lisäimuarviot. Esim. viime yön jälkeen (vaippa oli melkein 9 tuntia) oli vaippa melkein kuiva. Eli vähempi imumäärä olisi riittänyt. Päivällä taas tunnin päiväunien aikana oli imut läpimärkiä ja niiden lisäksi vaatteet ja makuupussi. Eli imuja olisi pitänyt olla normia enemmän. Onneksi noita vahinkoja sattuu kyllä nykyään sentään aika harvoin.

    Kestovaipat on tosiaan mukavan näköisiä. Meillä kumpikin vaipanvaihtaja käyttää joka kerta hiukan aikaa siihen kun miettii, että minkälainen vaippa nyt päälle :D Vaikka ei sillä mitään merkitystä ole.

    Ja kuvassa on taas niin suloinen pieni tyttönen <3

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...