perjantai 18. huhtikuuta 2008

Purnausta

Huh, mikä hulinaviikko. Piti kirjoittaa jo alkuviikosta, mutta en millään ehtinyt. Olimme viikonlopun mummolassa pohjoisessa ja jostain syystä se sotki Amandan unirytmin ihan kokonaan. Olimme niin hienosti päässeet yhden yöheräämisen rytmiin ja kun sekin herääminen sijoittui yleensä aamuyölle, tuntui kidutukselta herätä kaksi kertaa syöttämään ja vielä pari kertaa ihan vain antamaan tuttia ja rauhoittelemaan tyttöä. Lisäksi isä on tehnyt pitkiä päiviä töissä mikä on aiheuttanut sen, että isä ei yhtäkkiä taas kelpaakaan nukuttamaan. Iltaisin kun maha on saatu täytettyä meillä on ollut usein tapana että V röyhtäyttää ja käy vaihtamassa vaipan ja nukuttaa tytön. Vielä vaipan vaihdossa ja matkalla makuuhuoneeseen hymyillään ja jutellaan, mutta kun he pääsevät makuuhuoneeseen ja tyttö tajuaa, että nyt ollaan menossa nukkumaan alkaa hysteerinen huuto. Minähän en tuon kanssa nuku! Onneksi yöt alkavat sujua helpommin ja tytön rytmi palautua ja toivottavasti viikonloppu tuo helpotuksen tuohon nukuttamiseenkin.

No se varsinainen asia mistä minun piti tulla kirjoittamaan, oli surkea lastenhoitohuonetilanne. Kolmen tunnin matkalla mummolaan joudumme usein miten pysähtymään ruokkimaan tytön. Valitettavasti nuo imetysmahdollisuudet välillä ovat vähissä. Ensimmäiseksi kokeilimme isoa liikenneasemaa jossa kuvittelin löytyvän lastenhoitohuone. Ja pyh. Naisten vessassa oli yksi isompi koppi jonka ovessa luki lastenhoito, mutta ilmeisesti kyseessä oli vain wc jossa on hoitotaso (en koskaan päässyt sinne sisälle asti vaikka odottelin kauan). Nyt toisella matkalla ajattelin, että iso kauppakeskus voisi olla parempi ja sieltä kyllä löytyi ihan erillinen lastenhoitohuone. Odottelun jälkeen pettymys: kyseessä oli jälleen inva-wc johon on laitettu hoitopöydän pehmuste pöydälle. Kaiken lisäksi tämä wc oli likainen ja haisi. Annoin palautetta viereiseen kahvioon josta käskettiin antaa palautetta info-pisteeseen. Infopisteessä pyysin että voisin saada edes tuolin lastenhoitohuoneeseen, jotta saisin tytön syötettyä. Täti vain kirjoitti palautettani ylös paperille ja tuumi että hän laittaa tiedon eteenpäin, mutta siivousfirma tulee paikalle vasta illalla. Palasimme wc:n ovelle ja V meni pyytämään samaisesta kahvilasta että saisimme tuolin edes hetkeksi lainaan. Vasta kolmas henkilö uskalsi sanoa yhtään mitään ja hänkin ehdotti että onhan siellä se wc- pytty minkä päällä istua. Onneksi en ollut kuulemassa mitä V tähän vastasin, mutta ilme oli sellainen että mitään painokelpoista ei tullut. Jakkaran hän kuitenkin jostain löysi ja sain tytön syötettyä. Paluu matkalla olin jo varustautunut pullolla, mutta yllätyksekseni eräältä huoltoasemalta löytyikin fiksu ja siisti lastenhoitohuone joka kyllä oli myös wc- mutta varustettu oikein pehmustetulla jakkaralla. Ja siis kyseessä oli ihan tavallinen huoltoasema, himan moottoritieltä syrjässä.

Saatan minä kyllä valittaa turhastakin, mutta jotenkin tuntuu vastenmieliseltä istua imettämässä pahan hajuisessa likaisessa wc:ssä kun tuntuu ettei mihinkään uskalla koskea, saati sitten että vauva joutuisi kosketukseen. Onneksi kun kolmannen kerran mummolaan suuntaamme on jo kevät niin pitkällä että tarkenen imettää autossa.

2 kommenttia:

  1. Miksi et imetä jossain syrjäisesä pöydässä? Ei imettämistä tarvitse hävetä niin, että menee johonkin kälyiseen vessaan sitä varten. Ei kukaan aikuinenkaan suostuisi vessassa syömään, jos muitakin vaihtoehtoja on lähellä, miksi siis lapsenkaan tarvitsisi siellä syödä?

    VastaaPoista
  2. Joo syöttäisin kyllä ihan kahvilan pöydässäkin, jos vain olisi joku syrjäinen pöytä olemassa, mutta kun noilla huoltoasemilla ei sellaisia ole (eikä kyllä ollut tuossa kahvilassakaan) eikä minusta tunnu mukavalta syöttää avoimella paikalla kaiken maailman rekkamiesten keskellä (yhtään rekkamiehiä vähättelemättä). Meillä kun tuo imetys ei suju ihan vain että rinta suuhun ja pois ja paita kiinni, vaan tyttö päästää monta kertaa irti ja joudun usein röyhtäyttämään kesken syönnin ja jatkamaan sitten uudelleen, joten senkään vuoksi en mielellään syötä julkisella paikalla. Muutaman kerran olen kahvilassa imettänyt kun olen jonkun syrjäisemmän paikan löytänyt, mutta tahtoo mennä vähän turhan sotkuiseksi.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...