keskiviikko 21. toukokuuta 2008

Bussimatkailua

Olemme nyt pari kertaa kokeilleet bussilla matkustamista vaunujen kanssa. Tässä kaupungissa bussilla saa matkustaa ilmaiseksi vaunujen kanssa ainakin toistaiseksi ja valtaosa busseista onkin matalalattiabusseja joten matkustaminen on aika vaivatonta. Syksyllä oli lehdissä kovasti kirjoitteluja tästä aiheesta. Aloituksen teki joku äiti joka valitti ettei häntä ollut autettu bussiin, kun pysäkille olikin saapunut ei-matalalattiamalli. Tähän joku vastasi että auttaisi äitejä vaunujen kanssa, mutta kun ei näiltä äideiltä saa edes kiitosta palkaksi niin ei enää viitsi. Tästä syntyikin sitten sanaharkka mielipideosastolla miksi ylipäätään vaunujen kanssa pitäisi päästä ilmaiseksi kun vauvaperheitä tuetaan jo muutenkin valtion ja kaupunkien puolesta ja kärkkäimmät valittivat että näiden autettavien vuoksi bussit ovat jatkuvasti myöhässä aikatauluista. Monet tutut äidit ovatkin päätyneet ratkaisuun, etteivät edes yritä ei-matalalattiabusseihin vaan joko kävelevät tai odottavat seuraava bussia.

Eilen kävimme kyläilemässä noin 6 km päässä kotona ja tuo matka tuntui sateessa hieman liian pitkäksi kävellä. Menomatka sujui hyvin, mutta paluumatkalla pysäkille saapui ei-matalalattiabussi. No tyydyin kohtalooni ja ajattelin että odotan seuraava bussia hetken. Kuskipa huikkasikin ovelta että olenko tulossa kyytiin. Totesin, etten pääse noita portaita sisälle vaunujen kanssa, mihin hän että eihän se ole mikään ongelma ja tuli auttamaan meidät sisälle. Kotipysäkillä kuski auttoi meidät ulos ja sanoi vielä että nosta vain käsi ylös reilusti pysäkillä niin tiedetään tulla auttamaan, että kyllä me aina tullaan auttamaan. Kävelin suorastaan liikuttuneena kotiin, että olipa ystävällistä kun tajusin, että se mies joka kurkisteli lähtöpysäkillä ovelta oli kai hänkin tulossa tarjoamaan apua jos vain olisin tajunnut sitä ottaa vastaan.

Täytyy vielä kertoa, että pysäkillä odottaessamme bussi sekä meno-, että paluumatkalla tupakoitsijat ovat siirtyneet katoksen alta lasiseinän taakse sateeseen polttamaan meidän tullessa katoksen alle. Siis ihan selkeästi sivistystä ja hyvää tahtoa on vielä jäljellä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...