torstai 1. toukokuuta 2008

Onnistumisia

Hauskaa vappua kaikille! Tänään on ollut todella kesäinen ilma ja olimmekin ystävä perheen kanssa piknikillä puistossa tuhansien muiden ihmisten kanssa. Ihanaa!

Disflatyl-tippoja tytöllä ja kuplatonta ruokavaliota äidillä on kokeiltu nyt viikon verran ja onneksemme se tuntuu auttavan. Röyhtäykset tulevat helpommin ja pulauttelu on hieman rauhoittunut. Nukuttamisaika on supistunut alle puoleen tuntiin ja öisinkin pääasiassa nukutaan ja ruokailuhetket kestävät alle puoli tuntia sängystä sänkyyn. Sekä yöt että päivät ovat muuttuneet helpommiksi ja pikkuhiljaa alkaa itsekkin jaksaa paljon paremmin. Ja mikä tärkeintä Amanda on jälleen oma ihana aurinkoinen itsensä. Ei me ihan ihanne tasolla vieläkään olla, välillä edelleen odotetaan kuplia ja tyttö kiemurtelee tuskissaan ja itsellä tulee murahdeltua varsinkin yöaikaan kun ei jaksa herätä ja huomaan alkavani purra hampaita yhteen jo valmiiksi kun Amandan nukkumaanmeno aika lähestyy. Mutta siis oikealla tiellä ollaan ja tilanne tuntuu tosissaan helpottuvan. Olemme myös päättäneet uhrata parisuhteelle enemmän aikaa vastaisuudessa, nyt kun tuntuu että minä olen ihan kiinni kotona vauvan hoidossa, enkä ole oikein jaksanut mitään muuta. Samoin olen yrittänyt käyttää tytön päiväuniajat paremmin lepäämällä ja lueskelemalla (nukkua kun en edelleenkään päivällä osaa) ja ennen kaikkea pitämällä tietokoneen kiinni. Kiitoksia kommenteista. Olen niitä silmät kyynelissä lukenut samoin kuin kuunnellut ystävien ja jopa puolituttujen avuntarjouksia. Ihanaa kun vielä on ihmisiä jotka välittävät.

Tänään vapun kunniaksi Amanda päätti kääntyä selältä vatsalleen. Puoli tuntia tyttö ähräsi lattialla ja yritti kääntyä pysähtyen aina välillä syömään nyrkkiä ja pohtimaan uutta lähestymistapaa kunnes onnistui. Sinnikäs tyttö kun noin kauan jaksoi. Päivän toinen onnistuminen tapahtui piknikillä, kun tyttö soi reilun desin pumpattua maitoa pullosta, vaikka minä istuin vieressä. Minä kun olen harmitellut ettei tyttö suostu syömään pullosta kuin silloin kun minä olen jossain todella kaukana eikä mitään muuta mahdollisuutta ole ja silloinkin vain vastalauseiden kera. Hienoa jos tuo jatkossakin onnistuisi noin hienosti, niin uskaltaisin ottaa paremmin omaakin aikaa ystävien kanssa.

3 kommenttia:

 1. Kiva kuulla, että kupliminen pikkuisella helpottaa. Meillä oli kans disflatyl käytössä ja auttoi.

  Lapsen kehittymisen seuraaminen on aivan ihanaa. Voi sitä riemua, kun meidän lyyli muutama päivä sitten tajusi miten kävellään. Riemuissaan olivat myös vanhemmat :)

  VastaaPoista
 2. Hyvää vapun jatkoa teille! Kivaa että teilläkin oli onnistunut vappupiknik :) Ja tosiaan ihanaa että olo on alkanut Amandalla helpottaa. Ja ihania edistysaskelieta teillä! Vauvan kasvun seuraaminen on mielettömän kiehtovaa...
  Oma aika on muuten tosi tärkeää, niin äitikin jaksaa paljon paremmin. Mekin päästiin eilen illalla vähän ulkoilemaan ihan ilman vauvaa ja kyllä se tekee kaikille hyvää :)

  VastaaPoista
 3. Onittelut arjen helpottumisesta, Amandan kääntymisestä ja onnistuneesta pulloruokinnasta. Hymyssä suin aina lukee näitä onnistumisesta ilosta kirjoitettuja kirjoituksia. Tulee itsellekin hyvä mieli ja jaksaa taas vaikka olisi ollut vähän huonompi päivä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...