maanantai 5. toukokuuta 2008

Päiväunien aikaan

Parannuksena väsymykseen päätin tehdä Amandan päiväunien aikana jotain ihan muuta kuin istua tietokoneella. Tyttö aloittaa päiväunet yleensä kymmenen jälkeen jolloin minulla on pari- kolme tuntia "omaa aikaa". En osaa nukkua päivällä, enkä oikein uskallakaan kun parvekkeelta kuuluu niin huonosti äänet sisälle, joten usein miten olen vain yrittänyt syödä jotain lounasta ja siinä samalla surffaillut netissä. Se ei kuitenkaan rentouta yhtään vaan päinvastoin väsyttää entisestään. Tässäpä hieman niitä ns. parempia oman ajan viettotapoja:
Tämä on 5- vuotta täyttäneelle kummitytölleni. Ompelu on kyllä mukavaa kun heti näkee työnsä jäljet. Lapsille kun löytyy paljon ihania puuvillakankaita edullisesti tuli tänä vuonna syntymäpäivälahja ennätyshalvallakin. Nuo ihanat kukkanapit ovat peräisin äitini vanhasta mekosta jostain 60- ja 70- lukujen vaihteesta. Täytyy kyllä näköjään silittää mekko uudelleen vielä ennen postiin laittoa;)


Olen innokas kotipuutarhuri ja haaveilen isosta puutarhasta missä voisi kasvattaa kasviksia ja kukkia sekä kasvihuoneesta. Toistaiseksi täytyy tyytyä ruukkupuutarhaan, mutta edistyksenä viime kesälle, nyt minulla on lasitettu parveke joka hieman helpottaa "viljelyä". Tämä on kyllä minulle ihan outo harrastus, koska en otodellakaan ole mikään kärsivällisyyden perikuva, mutta jostain syystä kasvien suhteen siedän odottelua ja epäonnistumisia aika hyvin. Joka kevät yritän jotain uutta, mikä kuitenkin onnistuu vasta toisella tai kolmannella yrityskerralla. Tämän kevään uutuuteni on koristekurpitsa ja taimi näyttää kyllä ihan lupaavalta.

Alakuvassa on isoissa ruukuissa kahta eri tomaattilajiketta (mikä oli viime vuoden uutuuteni) ja pikkuruukuissa basilikaa, chiliä ja timjamia.Kuten sanotaan, puutarhan hoito on terapeuttista. Tarkoitus olisi kasvattaa vielä salaattia ja pinaattia kunhan ilmat lämpenevät pysyvästi. Haaveena olisi saada tänä kesänä salaatti tarpeet parvekkeelta ja ostaa vain mozzarella (ilmeisesti parvekkeella ei saa pitää lehmää tai vuohta) kaupasta. Saa nähdä miten käy.

2 kommenttia:

 1. Puutarhan hoito on terapeuttista :O)

  Ihanan pitkät päiväunet ottaa pieni Amanda. Meillä kun päikkärit maksimissaan kestää tunnin. Paitsi jos lähtee pitkälle pitkälle vaunulenkille.

  Muistelinkin jonkun blogissa nähneeni samanlaisia kuvioita pinnasängyssä, mutta en muistanut, että se oli tämä. Mukavia on nuo vanhat perintösägnyt.

  VastaaPoista
 2. Tässä äitienpäivän kunniaksi tulin vallan kyselemään; että miltä se äitiys nyt sitten tuntuu, kun sinullakin on jo kokonaiset 3 kk kokemusta?

  Hyvää äitienpäivää!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...