perjantai 27. kesäkuuta 2008

5kk


Amanda täytti jo 5kk, jee!!!Neuvolassakin taas käytiin ja uudet mitat ovat 65 cm ja 6580g. Terveydenhoitaja tuumi että tällä vauvalla taitaa olla kevyet luut kun painaa noin vähän vaikka on noin pullea. -10- käyrällä siis mennään. Amanda muisti näyttää myös taitojaan joita kovasti kehuttiin ja rokotuskin otettiin inahtamatta vastaan. Rohkea tyttö siis.

Minusta tuntuu niin hassulta kun kaikki kysyvät, että onko tuo vauva aina noin rauhallinen. Amanda ei kyllä itke juuri koskaan, lukuun ottamatta iltoja kun isä nukuttaa ja tykkää kun ympärillä on hälinää ja ihmisiä joita seurata ja joille hymyillä. Mutta kyllä meillä ääntä ja vilinää riittää. Tyttö ei ole koskaan aloillaan (kuten kuvastakin näkyy), vaan liikkuu koko ajan. Amanda osaa kääntyä selältä vatsalle ja vaihtelevasti myös vatsalta selälle. Lisäksi hän osaa ryömiä taaksepäin ja pyöri ympyrää navan ympäri sekä kieppua kyljeltä toiselle. Näitä taitoja täytyy koko ajan harjoittaa ja vaikka tyttö olisi sidottuna sitteriin tai turvakaukaloon silti vähintään kädet heiluvat ja lelut saavat kovaa kyytiä. Kaiken tuon liikkumisen lomassa täytyy myös harjoittaa ääntä ja kiekua, karjua, huudella, kiljahdella, murista ja ihan vain vienosti keskustellakin. Rauhallinen tyttö on siis aika suhteellinen käsite. Mutta ihana pieni hymytyttö silti.

Kuten jo sanoin, meillä itketään iltaisin nukkumaan mennessä. Varsinkin isän nukuttaessa tulee joka kerta ensin hikka ja sen jälkeen itku. Olemme kokeilleet eri tapoja nukuttaa: sylissä, sängyssä, vieressä, makuuhuoneessa, olohuoneessa, valot päällä ja pimeässä. Iltarutiinit olemme tiukasti pitäneet samoina, mutta vaihdelleet järjestystä välillä. Silti aina sama itku. Yleensä tuo itku loppuu 10 minuutissa, eli ei tämä kovin paha ongelma ole, mutta se kalvaa isän itsetuntoa kun vauva purskahtaa lohduttomaan itkuun kun hän tajuaa joutuvansa isänsä kanssa nukkumaan. Samaa ongelmaa on kyllä välillä myös minun nukuttaessani, mutta harvemmin ja silloin kyse on yleensä yliväsymyksestä. Olisiko kellään mitään vinkkiä mikä tuohon voisi auttaa?

5 kommenttia:

 1. Blogilista ei ole älähtänytkään päivityksistäsi. Vähän niinkuin vahingossa tulin katsomaan ja huomasin uudet jutut..! Kirottua...
  Kiva kuitenkin että olet taas kirjoitellut!

  VastaaPoista
 2. Entä jos kokeilisitte nukuttaa vähän aikaa yhdessä? Silloin säkin huomaisit, jos isän nukutuksessa on jotain, mitä itse teet eri tavalla kuin mies ja jotain, mikä ehkä hermostuttaa neitiä. Meillä ainakin tämä toimi ja nyt neiti nukkuu kumman tahansa kanssa. Ainoa ero oli, ettei mies uskaltanut vierssä nukuttaessaan vetää neitiä tarpeeksi kiinni omaan kylkeensä. Pienestä kii on nuo pienten unet!!!

  VastaaPoista
 3. Täällä toinen, joka kaipaa vinkkejä suunnilleen samanikäisen nukuttamiseen. Meillä äiti on nukuttaja (kun likka nukahtaa yleensä aluksi tissille). Likka herää, kun siirretään ylös, eikä siinä mitään. Mutta voi pyhäsylvi kun likan laittaa sänkyynsä! Huuto on aivan hillitön ja raivoisa. Huutaa 10-15 minuuttia palosirenin ja sumusireenin yhdistelmänä ja sitten sippaa ja nukkuu hyvin. Samaa hillitöntä huutoa on päiväunille nukahtaessa ajoittain. seurailen siis, tuleeko tänne hyviä vinkkejä...

  VastaaPoista
 4. Sulle on tunnustus blogissani :)

  VastaaPoista
 5. Meillä 5kk poika joka alusta lähtien nukkunut 8-14 h yössä, joka kerta kun koittaa laittaa nukkumaan, oli se päiväunille tai yöunille, on yhtä pyörimistä ja "kunnon asennon löytämistä" yleensä tulee kiukku kun ei meinaa sitä oikeaa asentoa löytyä. Oletteko kokeilleet "unirättiä"? Eli meillä esim. käytössä ihan mikä vain liina jonka poika saa vedettyä silmien eteen. Se on ollut pakko olla aina kun on mennyt nukkumaan, kaipa se tuo jotain turvaa :) ?

  Meillä illalla poika nukahtaa viereen, ei väkisin laiteta nukkumaan, katsotaan esim. televisiota ja annetaan pojan oma aikansa pyöriä kunnes on väsyttänyt itsensä ja eikun tutti suuhun, rätti naaman eteen, kädestä kiinni ja kyllä uni maistuu. Kun poika on nukahtanut ja syvässä unessa nostan omaan sänkyyn nukkumaan. Ei herää siihen, kun varovasti nostaa.

  Toivottavasti näistä olisi edes jotakin apuja :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...