perjantai 25. heinäkuuta 2008

6kk

Amanda täytti jo 6 kk eli puoli vuotta on jo kulunut tytön syntymästä. Tiedän että olen sanonut tämän saman joka kuukausi, mutta silti: ihan kamalaa miten nopeasti aika kuluu ja tyttö kasvaa. Amanda on jo iso tyttö joka osaa jo kaikenlaista. Isän tyttö tuosta on tainnut tulla kun isän poissa olo kotoa saa pienen pään ihan sekaisin eikä yöllä oikein voi nukkua kunnolla.


Amandan lempiharrastuksiin kuuluu nykyään kurkistusleikit. Olemme jo pitkään leikkineet niitä niin että tytön kasvojen eteen laitetaan varovasti harso ja sen jälkeen minä tai isä etsii. nyt amanda on kuitenkin laajentanut leikkiä, menemällä itse piiloon peiton alle tai viimeisimpänä vaunukopan taakse. Meidän iso tyttö ei enää oikein viihdy vaunuissa ja olemmekin ottaneet kopan pois ja siirtyneet käyttämään rattaita (tai siis samojen kärryjen ratasosuutta). Vaunukopasta on tullut mukava leikkipaikka jossa saa olla ihan omassa rauhassa ja vain välillä kurkistaa kuomun takaa näkyykö ketään.


Ihan uutena harrastuksena on keinuminen. Välillä alkaa kyllästyttää sisällä pyöriminen mutta vielä ei nukuta ja silloin onkin hyvä hetki käydä vähän ulkona. Pihastamme löytyy vauvakeinu johon olemme jo muutaman kerran tutustuneet. Onhan se vielä valtavan suuri ja kun tyttö ei kunnolla vielä osaa istua ei siinä voi olla kuin muutaman kymmenensekunttia kerrallaan, mutta hirmuisen hauskaa ja jännää se on.

Nyt täytyy lähteä pelastamaan tuo juhlakalu lattialta. Olisi niin mukava katsoa maailmaa kylhellään lekotellen (niin kuin äitikin aina makaa) mutta painovoima on sitä vielä vastaan ja pää kolahtaa lattiaan selälleen tumpsahtaessa. Jännää miten joka päivä tyttö keksii jotain uutta.

1 kommentti:

  1. Onpa taas suloinen Amanda! Tuo keinuminen on meilläkin aivan kova sana. Kovasti siinä hihkutaan. Tosin minua kyllä hiukan epäilyttää se, että parasta siinä on äidin kädet. Eli se kun annan vauhtia ja kädet tulevat siihen eteen - silloin kun aina naurattaa eniten.

    Niin ja onnea puolivuotiaalle :O)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...