maanantai 7. heinäkuuta 2008

Nukahtamisia

Tuntuu olevan ihan yleinen ongelma tuo nukuttaminen ja nukahtaminen, siksi ajattelin että tästä pitää kirjoittaa ihan erikseen.

Viime viikon nukutuksen ja nukahtamiset
Ma: Olimme tytön kanssa kahdestaan kotona ja tyttö nukahti ilman nukuttamista klo 19 kitistyään jonkun aikaa sylissä yliväsymystä.

Ti: Edelleen olimme kahdestaan ja tyttö nukahti seitsemän aikoihin autoon mistä nostin hänet omaan sänkyyn nukkumaan. Amanda heräsi kuitenkin kahdeksan jälkeen syömään ja nukahti saman tien uudelleen.

Ke: Matkustimme Isän luokse Rukalle (missä V siis työkomennuksella koko viikon) ja matkustamisen ja kuumuuden takia päiväunet jäi todella vähiin. Amanda nukahti vasta klo 22 huudettuaan koko illan yliväsymystä. Ei vaikutusta oliko sylissä vai omassa sängyssä. Nukahti lopulta viereen, mutta ilman että kukaan sai koskea. Nukutimme siis yhdessä.

To: Isä nukutti sylissä. 3 min. vaimeaa itkua jonka jälkeen nukahti.

Pe: Matkustimme Rovaniemelle illalla, niin että Amanda kyllä nukahti normaaliaikaan autossa, mutta ei saanut heti unta herättyään auton pysähdyttyä ja meni lopulta huudon kanssa nukkumaan klo 22 äidin viereen.

La: Nukahti isän kanssa omaan sänkyyn huudettuaan 20 min.

Su: Nukahti isän syliin klo 19 huudettuaan vaimeasti 10 min.

No ei tämä kyllä kauhean hyvää tutkimusaineistoa ole kun noin paljon matkustettiin, mutta kertoo kuitenkin pääsääntöisesti ongelmasta. Välillä huudetaan pitempään ja välillä ei ollenkaan oli nukuttajana kumpi hyvänsä. Yleensä Amanda menee nukkumaan klo 19. Yhtenä iltana hän haluaa nukahtaa syliin toisena viereen ja kolmantena omaan sänkyyn. Yhtenä iltana pitää ehdottomasti silittää niin että Amanda jopa vetää käden takaisin kasvoille jos meinaa lopettaa ja toisinaan taas ei saa koskea ollenkaan ja koskeminen aiheuttaa raivostumista.

Olen yrittänyt googlettaa tietoa ja apua, mutta useimmat ohjeet ja neuvot ovat että kyllä se menee itsestään ohi kun lapsi on täyttänyt 3kk ja se on vain sitä koliikkia. Mutta kun lapsi on jo 5 kk eikä hänellä ole koskaan ollut koliikkia. Luulen että aiemmin vaivanneet vatsavaivat ovat tehneet nukkumaanmenosta Amandalle eräänlaisen pelon. Päivällä ei nukkumisen kanssa ole mitään ongelmaa, vaan Amanda menee kiltisti vaunuihin ja rauhoittuu itsekseen jos ei saman tien nukahda. Itku loppuu viimeistään siinä vaiheessa kun vaunut on viety ulos vaikkakin vain parvekkeelle. Varmaan tuo matkustaminen ja isän työreissut hankaloittavat tilannetta kun ei joka ilta pääse samaan sänkyyn nukkumaan. Tälläkin viikolla V on työmatkalla, mutta me pysyttelemme kotona joten tämän viikon lista voi olla taas ihan erinäköinen.

Vinkkejä siis kaipailen edelleen. Yksi ainakin minkä huomasimme viime viikolla on ettei soseita pidä antaa illalla. Ainakin peruna väänsi vatsaa niin ettei koko yönä nukkumisesta tahtonut tulla mitään.

3 kommenttia:

 1. Vinkkejä en osaa kertoa mutta itsekin olen näitä nukkumisrituaaleja miettinyt.

  Kiinnostaisi tietää millainen on teidän yörytmi, kun Amanda menee nukkumaan klo 19? Meidän 3.5kk neiti menee nukkumaan klo 22 maissa ja heräilee ekan kerran syömään klo 5-6 maissa.

  Ja kiitos kivasta blogista :-)

  VastaaPoista
 2. Amanda herää öisin vaihtelevasti joko kerran tai kaksi kertaa. Jos herää kaksi kertaa niin ensimmäinen herätys on puolen yön tienoilla ja toinen herätys viiden aikoihin. Jos vain yhden kerran herää niin silloinkin viiden aikoihin. Aamuisin me heräämme puoli seitsemän ja puoli kahdeksan välillä. Useat tutut pitävät tuota hirmuisen aikaisena heräämisenä, mutta meillä kyllä nautitaan että saadaan iltaisin miehen kanssa sitä yhteistä aikaa lähes joka ilta milloin käydä yhdessä saunassa, pelata jotain yms.

  VastaaPoista
 3. Vertailuna annetaan, että meillä viisikuinen tyttö menee nukkumaan 20.30 ja aamu koittaa seitsemältä. Yöllä tyttö syö kerrasta kolmeen (rintalapsi edelleen), yleensä puolenyön maissa ja neljän edellä, aamupala kasilta.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...