maanantai 18. elokuuta 2008

Maailman paras lelu ja muuta itse tehtyä

Millaisista leluista vauvat tykkää? Vaikka antaisit vauvalle mitä ihanimman lelun, jossa on kirkkaita värejä, eläinten kuvia tai muotoja, pehmeää pyöreyttä, kohtia jotka helisevät, rapisevat ja vinkuvat, niin mikä kiinnostaa lasta kaikkein eniten? Tietysti se mustavalkoinen pesuohjelappu. Olipa kyseessä mikä tahansa lelu se etsitään käsiin ja hypistellään ja maistellaan. Eikä kyseessä tarvitse edes olla lelu. Pesulaput täytyy etsiä myös pyyheliinoista, sohvatyynyistä, turvakaukalosta, ruokalapusta ja jopa rahista löytyy pesulappu. No mikä silloin voisi olla kaikkein ihanin lelu vauvalle? Tietystikin rätti jossa on pelkästään pesulappuja!

No hyvä on, tunnustan ettei tämä ollut ihan omaa keksintöäni, vaan näin vastaavan laisen lelukaupassa. Tämä on kuitenkin itse tehty versio johon on käytetty valmista froteista pesulappua johon ompelin erilaisia nauhanpätkiä. Käytin erilaisia nauhoja: satiinia, samettia, puuvillaa, eläimiä, ruutuja, kukkia ja pilkkuja (myyjän ilme nappikaupassa oli melkoinen kun pyysin kahdeksaa eri nauhaa vain 10 cm:n pätkiä) ja arvatkaapa mikä tuo kohta on joka on juuri menossa suuhun? Tietysti se pesulapun alkuperäinen mustavalkoinen pesulappu...

Miehen loman vuoksi olen ehtinyt ommella enemmänkin ja tuon lelun lisäksi valmistui myös muutama ruokalappu vaippakankaiden jämistä. Kirjontaa en ole koskaan ennen harrastanut, mutta satuin näkemään suloisen ruokalapun jossa oli kirjailtu kuvio, joten päätin kokeilla.


3 kommenttia:

 1. Tuo pesulappuilmiö on hauska noissa vauvoissa! Toivokin sai lahjaksi sellaisen 'lappurievun' ja siitä rievusta kiinnostavin lappu ja se ainoa mikä menee suuhun on se, missä on ne pesuohjeet :D Ja meilläkin kaikkien ihanan väristen punaisten, sinisten, keltaisten ja muiden lelujen ohi ajaa musta muovinen kauha.

  Kivan näköisiä ruokalappuja.

  VastaaPoista
 2. Voi miten suloisia ruokalappuja!
  minäkin olen nyt innostunut jossain määrin ompelemisesta. Onhan tuo kone jo kolme vuotta minulla ollut, eipä vain ole tullut paljoa käytettyä. Nyt hommasin vielä kunnollisen saumurinkin ja parraillaan taistelen lankojen kanssa että saisin ne takaisin ojennukseen...
  Ja kyllä on A jo iso tyttö! Voi hyvänen aika miten aika lentää !

  terveiset "virtuaalikummilta"

  -m-

  VastaaPoista
 3. Hauskaa. Olen muinoin hoitanut muutaman "vakkarilapsen" lisäksi yhden illan perheen ystäväpariskunnan lapsia ja toiselle niistä ei kelvannut nukkumarätiksi kuin äitinsä paita, jossa se juttu oli myöskin se pesulappu (mitä minulle ei kerrottu ja se prkln lappu oli illan tuoksinassa irronnut enkä ymmärtänyt, että miksei se paita nyt kelpaa, kun se kerran annettiin juuri siksi, että sen piti olla se minkä kanssa lapsi nukahtaa). No, lapsen isosisko onneksi tiesi kuvion ja lopulta sisarukset nukahtivat samaan sänkyyn siten, että nuorempi piti isosiskon yöpaidan pesulapusta kiinni paidan ollessa siskon päällä....:)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...