lauantai 24. tammikuuta 2009

1- vuotias!

Amanda on jo vuoden vanha, hurjaa! Vallitsevasta olinpaikasta johtuen tänä vuonna ei aikomuksistani huolimatta järjestetty juhlia, vaan juhlittiin ihan vain kolmeen pekkaan. Kakkua kuitenkin syötiin. Amanda ei ole vielä aiemmin saanut maistaa täytekakkua ja ensimmäiseksi oudon näköiseen möykkyyn kastettiin sormet. Tosin viinirypäleet näyttivät heti tutuilta. Jostain käsittämättömästä syystä Amanda ei ole kovinkaan makean perään, (mikä on sokeriaddiktivanhemmista täysin käsittämätöntä) ja parin lusikallisen jälkeen tuli stoppi. Pillimehu kiinnosti pidempää ihan vain pillin takia, mutta 2dl tetrasta jäi rutkasti yli.

Lahjoista paras oli vedettävä kirahvi. Amanda ihastui siihen jo kaupassa ja sillä onkin leikitty ahkerasti. Amanda sai myös toisen lahjan jonka ystäväperheemme mahduttivat tavarapaljouteemme kotoa lähtiessä. Paketista paljastui uudet hienot aterimet ja lautanen joilla opetella syömään itse.

Juhlapäivän kunniaksi matkasimme Sundsvalliin Drakenborgen: in suureen sisäleikkipuistoon. En ole käynyt Suomessa Hop Lopeissa, mutta vastaavan tyylinen paikka mainostietojen perusteella. Alle 4 vuotiaille oli oma alueensa jossa oli erilaisia leikkivälineitä. Kuten olettaa voi lauantaina paikalla oli varmasti jopa satoja lapsia vanhempineen. Amanda nautti suuresti ihmisvilinästä ja kun pitkästä aikaa pääsi leikkimään toistenkin lasten kanssa. Itse huonon ruotsinkielen taidon ja arkuuden kanssa painiessa on hauska seurata lapsia jotka eivät moisesta pikkuseikasta välitä tippaakaan. Amanda ei osaa kuin pari sanaa ja toiset puhuvat ihan vierasta kieltä, mutta silti leikit sujuvat ja hauskaa on.Illalla piti vielä kokeilla uskaltaisiko seisomaan noustua ottaa pari askelta ihan ilman tukeakin. Yhteen askeleeseen se aina jäi, mutta yritys oli kova. Äidin ei auta kuin haikeudella todeta, että se meidän pieni ryyni ei enää olekaan niin pieni eikä vauva enää laisinkaan.

4 kommenttia:

 1. Paljon onnea Amandalle :) Kivoja kuvia hymyilevästä ja nauravasta neitokaisesta.

  VastaaPoista
 2. Voi hurjan suuret onnittelut Amandalle! Niin se aika kuluu kuin siivillä..
  Ainakin minusta tuntuu että nämä raskausviikot vilisevät ihan valtavaaa vauhtia, ei meinaa perässä pysyä!
  terveiset "virtuaalikummilta" Amandalle :)

  VastaaPoista
 3. Paljon onnea 1-vuotiaalle! Niin se vaan ollaan isoja jo siellä teilläkin...

  VastaaPoista
 4. Onnea suloiselle hymyilevälle Amandalle :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...