lauantai 10. tammikuuta 2009

Kamat kyydissä on, etupenkkipaikasta riitaa...

Kamat on pakattu ja aamulla se alkaa: meidän kolmen kuukauden reissu Keski-Ruotsiin pikkukaupunkiin nimeltä Härnösand. Kuten jo aiemmin olen kertonut V menee töihin ja me lähdemme mukaan katselemaan elämää lahden toiselle puolelle. Pahoin pelkään että vietämme Amandan kanssa yksinäiset 3 kuukautta, sillä V:n työpaikalla lähes kaikki ovat suomalaisia työkomennuksella eikä juuri kenelläkään muulla ole perhettä mukana. Toivon kovasti että keksimme jostain paikallisia lapsiperheitä joiden kanssa voisimme viettää aikaa, petrata kielitaitoa ja ennen kaikkea Amanda saisi leikkiseuraa.

Olen parin viikon verran tehnyt muistilistoja asioista mitä täytyy muistaa tehdä ennen lähtöä ja mitä pitää ehdottomasti pakata mukaan. Vaikka listat olivat pitkiä ja tavaraa ja laukkuja monta yllättäin kaikki mahtuu hienosti meidän farmariautoomme. V tosin epäilee, että takaisin tullessa joudumme vuokraamaan peräkärryn minun shoppailutaipumusteni takia. Aika näyttää. Eniten kuitenkin jännittää huominen ajomatka. Matkaa on noin 800 km ja sen ajamiseen menee helposti 10 tuntia parilla pysähdyksellä. Tyttö on kyllä tottunut automatkustaja, mutta näin pitkää matkaa emme ole koskaan ennen tehneet, joten pelkään että viimeiset parisataa kilometriä sujuu huudon saattelemana ja matka kestää enneminkin 15 kuin 10 tuntia. Toivottakaa siis onnea!

3 kommenttia:

 1. Onnea matkaan! Kaikki menee varmasti hyvin.

  Ruotsissa on käsittääkseni öppna förskoloreiden (eli päiväkodin/kerhonomainen tila, jossa ohjaaja/ohjaajia ja johon lapset voivat tulla yhdessä vanhempiensa kanssa) kulttuuri aika lailla edistyksellistä - toivottavasti sellainen löytyy teidän uuden kotinne lähettyviltä. Olin aikoinaan au pairina Tukholman lähettyvillä ja juuri öppna förskolanissa me vietimme paljonkin aikaamme. Siellä tutustui mukavasti paikallisiin.

  VastaaPoista
 2. Voi kiitos! Täälläkin järjestetään moista toimintaa ja itseasiassa tänään iltapäivällä on 0-1 vuotiaiden kahvitteluhetki. Saa nähdä uskallammeko mukaan jo tänään, mutta viimeistään ensiviikolla. Kiitos paljon, en olisi tuota varmasti itse ilman apua löytänyt.

  VastaaPoista
 3. Tsemppiä ulkomaan komennukselle! Varmasti löydät paikallisista seuraa :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...