perjantai 20. helmikuuta 2009

Lankaa

Kävimme viikonloppuna pikaisesti Suomessa kotona. Tuliaisiksi itselleni toin ison kasan ihanaa vihreää vauvalankaa sekä puikkoja. Tarkoitus olisi neuloa mekko parin viikon päästä järjestettviin häihin. Ja jotta hommassa olisi vähän haastetta päätin kokeilla palmikkoneuletta. Kiire tulee kun tällä hetkellä neulonta nopeus on alle 10 riviä päivässä, eikä yhtään helpota tuo tyttönen jaloissa. Tein nopeasti pari silmukka merkkiä helmistä ja tietysti nuo ihanat pienet punaiset helmet jotka heiluvat äidin neuloessa kiinnostavat valtavasti pientä prinsessaa. Ja kun tyttö näki lankakerän ei hän enää voinut vastustaa kiusausta ottaa kiinni ja hieman riepotella. Selvitin lankakerää tuon jälkeen valehtelematta yli puolitoistatuntia vaikka lankaa on vain 50g kerässä. Onneksi sellaista pientä palloa on vaikeampi saada solmulle sillä lankakerä kiinnostaa yhä kovasti. Ha kuten taustalta näkyy mekontekele on vielä kaukana mekosta.

Suomessa ollessa kävimme myös neuvolassa pituuskontrollissa. Aikaa varatessa terkkari hieman pelotteli että jos nyt kun tyttö juo ihan tavallista maitoa ei käyrä vieläkään suoristu niin sitten täytyy mennä sairaalaan tutkimuksiin ja jännitinkin lukemia etukäteen. Uudet mitat ovat 74,1 cm (ihan naurettavaa merkitä millejä muuten) ja 8490 g. Pituuskäyrä on suoristunut hienosti ja tämän terveydenhoitajan mielestä Amandan ei tarvisi tulla ennen kuin puolitoistavuotistarkastukseen seuraavan kerran. Olemme kuitenkin sopineet ajanvarauksesta omalle terveydenhoitajalle kun täältä palaamme. Hienoa että käyrä suoristui. Luomumaito on siis todistetusti terveellistä:D

1 kommentti:

  1. Myös Hennan pituuskäyrä otti oikeaa suuntaa lehmänmaidon myötä. Painokäyräkin siihen reagoi ja nyt on yksi ateria päivässä vähemmän, ettei paino enempää nousisi ;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...