maanantai 2. maaliskuuta 2009

Pieniä kenkiä


Kävimme taas vaihteeksi kenkäostoksilla. Sekä minulle attä Amandalle löytyi kivat uudet kevät kengät. Omani ovat mustaa nahkaa ja huomattavasti vähemmän urheilulliset matalat balleriinat. Nämä ihanat tennarit ovat kokoa 19 1/2 ja pienimmät löytämämme oikeat kengät. Amanda on todella pienijalkainen ja nämäkin kengät ovat vielä liian suuret. Kasvunvaraa jää yli kaksi senttiä joka tässä vaiheessa kävelyä opetellessa on ihan liikaa. Jostain syystä kokoa 19 pienempiä kenkiä on ihan mahdoton löytää ja tyttö tarvisi korkeintaan koon 18 kengät. Kauppoihin oli tullut paljon uusiakin malleja, mutta silti sen edes sitä kokoa 19 oli tosi vaikea löytää ja usein sekin oli valtavan suuri Amandalle. Nämä olivat kuitenkin niin suloiset ja yllättävän edulliset joten päätimme ottaa ne kaappiin odottamaan. Toivottavasti kesään mennessä tytön jalka kasvaisi hieman. Löysin Sundsvallista jopa lasten kenkiin erikoistuneen liikkeen nimeltä Vincent joilta piti löytyä myös pieniä kokoja. pettymys oli suuri kun alle kokoa 22 olevissa kengissä pohja olikin tossun pohja eikä kengän pohja. Ihania ja laadukkaan näköisiä kenkiä heillä kyllä muuten on tarjolla. Onneksi Amandalla talvikengät jo on joten ulkona pääsee kävelemään, mutta olisin kaivannut hieman kevyempiä kenkiä joilla kävellä sisätiloissa kun talvikengät ovat hiukan kömpelöt ja kuumat esim. kauppakeskuksissa tai juhlissa. Talvikengissä se koko 19 on ihan hyvä ja villasukkakin mahtuu tarvittaessa hyvin alle, mutta kömpelöt ne ovat. Täytyy siis jäädä odottamaan esim. Eccon ja Kavatin uusien ensiaskelkenkien kauppoihin tuloa ja valmistautua ostamaan tylsät mutta hyvät ja pirun kalliit kengät sitten keväämmällä. Tosin mietä olen kuunnellut muiden samanikäisten lasten äitien kenkien ostoa taitaa Amanda olla ainut joka on kaivannut pienempiä kenkiä kuin kokoa 20.

7 kommenttia:

 1. Minä olen kiittänyt Luojaa ja hyvää tuuria, ettei Henna ole tarvinnut ulkokenkiä tänätalvena. sama ongelma kun on täällä. Sisäkengäksi Hennalle on ostettu kokoa 18 olevat Elefantenit. Tällä hetkellä koitamme pitää vuoropäivinä kenkiä ja olla ilman, että kävely sujuisi molempien kanssa.

  Mutta tuskissani minäkin odotan kumisaappaiden ja muiden keväisten ulkokenkien ostoa. Ei tuolle vaan voi laittaa vielä koon 20 kenkiä!

  VastaaPoista
 2. Miten ootte mitanneet lasten jalat (ts. tiedätte minkäkokoiset kengät ostatte)? Mulla on edelleen vaikeuksia ostaa oikeastaan kaikille lapsille kenkiä, kun en tiedä kokoa. Ja kuitenkin on kolme lasta :D Jossain olen joskus nähnyt sellaisia mittajuttuja, mutta ei ole tullut kokeiltua. Viimeksi kun oikein etsimällä kaupoista sitä etsin, en löytänyt.

  VastaaPoista
 3. Minulla on Tupperwarelta ostettu jalanmittauslaite joka joskus tuli jonkin lasten tuotesarjan osana. Olen nähnyt vastaavia myytävä muutamissa kenkäkaupoissa ja monesti olen saanut ohjeen piirtää lapsen jalkapohjan kuvan tukevalle kartongille ja metsästää kenkiä sen avulla.

  Mutta minulla tuottaa vaikeuksia löytää edes liikkeitä jotka ylipäätään myisivät lasten kenkiä. Niitä kun tuntuu täällä olevan tosi harvassa.

  VastaaPoista
 4. Minusta näiden 'tappien' kenkienosto on maailman vaikeinta. Toiseksi vaikeinta onkin omien kenkien osto :D Pitäisi löytää sopivat ehkä pienellä kasvuvaralla, kivan näköiset ja edulliset sekä helposti puettavat. Aivan mahdoton yhtälö, etenkin jos edullista etsii. Toivolle ostettiin vain talvikengät. Tosin saatiin kyllä yhdet käytetyt, mutta minä en niitä saa tällä olemattomalla käsien puristusvoimalla puettua päälle. Talvikenkiä pidetään vain ulkona. Toivo-rukka joutuu kauppareissuilla yms. olemaan edelleenkin villasukkapoika.

  VastaaPoista
 5. Mari/Auri: Laitan tytölle jotain kiinnostavaa käteen ja sohvan viereen seisomaan jalka paperilla. Äkkiä piirrän jalan ääripäät ja siten tyttö onkin jo muualla. Mittaan ääripäiden välisen matkan ja lisään siihen 12 mm (isommalla se olisi 15 mm). Sitten menen kauppaan mittanauhan kanssa ja ostan kengän, jonka sisämitta on mahdollisimman vähän isompi kuin saamani mitta. Eli nyt tytön jalka on 11,5 cm, siihen lisään 7 mm ja saan 12,2 cm. Löysin kivat (ja edulliset!!) kotimaiset Pioni-kengät, joiden sisämitta on 12,4cm. Ostin ne (ja kaksi numeroa isommat samalla, kun olivat niin halpoja).

  VastaaPoista
 6. Hei, olen aiemmin tilanut Tanskasta kenkiä lapsille, mutta nyt löysin aivan ihania kenkiä uudesta suomalaisesta verkkokaupasta pikkujalat.fi Kannattaa mennä katsomaan, Bisgaardillakin on aivan ihania kaikkia... :))))

  VastaaPoista
 7. Ei ne mittasysteemit aina pidäkään paikkansa, ja kaveri kertoi just että tosi eri kokoisia voi olla samankin valmistajan kengät eri malleissa. Esim.Pikkujalat.fi verkkokaupassa on mitat kengistä aina jokaisen koon kohdalla. Kuukausi sitten kun tilasin tytölle kengät ja pojalle talvikengät sieltä, niin soitin sinne ja juttelin ja he käski laittaa lapsen paperille kanta jalkalistaa vasten seisomaan ja piirtää sitten pisimmän varpaan kohdalle viiva. Sillai saatiin jalan senttimitta ja sitten vaan vertaamaan niihin sivuilla oleviin mittoihin. Sellanen 1,5 cm jätettiin kasvuvaraa, ja ainakin nää ostokset meni nappiin!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...