perjantai 24. huhtikuuta 2009

Uudet erikoiskokeilu-ulkohousut

Amanda sai uudet housut. Vähän suurethan nuo on, niin että niitä täytyy pitää ylhäällä henkseleillä. Huomatkaa muuten kolmen tutin yhtäaikaa syömis -tekniikka:D Kyllästyneenä etsimään Amandalla "välikausi"-vaatteita päädyin tekemään ne itse. Minua tympi suunnattomasti kun joka kaupassa on ne samat vaatteet ja väreinä joko vaaleanpunaista tai harmaata. Ongelmallista oli kyllä löytää ulkoilukangastakaan joka ei olisi mustaa. Siis edes nettikaupoista ei saanut muita värejä kuin harmaata mustaa ja sinistä. No ehkä ruskea ei ole kovjin värikäs sekään, mutta ainakin tämä sävy oli mieluinen.

Malli ei ole kovin kummoinen, ihan perushousu. Löysin kaavat Allt om Handarbete lehdestä ja lehdessä ne oli tehty jostain pehmeästä kankaasta ja tarkoitettu sisäkäyttöön. Aika suuria taitavat ruotsalaislapset olla kun nämä on tehty koon 80 kaavalla ilman saumavaroja. Se mikä näissä on sitten erikoista on kangasvalinta. Kyseessä on nimittäin Myllymuksuilta ostettu Pul Br, eli vaippakangas. Vaippakäytössä on tullut moneen kertaan todistettua että kangas todella pitää vettä ja sietää toistuvia pesuja korkeissa lämpötiloissa. Kulutuskestävyyteen ei Myllymuksuilta uskallettu sanoa mitään, mutta lupasivat kyllä seuraavien testien aikana ottaa asiasta selvää. Vaippakangas on hyvän värivalikoiman lisäksi aika edullistakin (ainakin verrattuna varsinaisiin ulkoilukankaisiin) joten päätin kokeilla. Riemastutimme naapureita miehen kanssa käymällä ensin hankaamassa ruokalappua pihan asfalttiin kestävyyden selvittämiseksi ja näissä testeissä kangas kyllä pärjäsi ihan hyvin. Pientä nukkaantumista on kyllä havaittavissa voimakkaalla hankauksella, mutta muuten kangas sieti hienosti eikä mennyt rikki. Siltä varalta ettei kangas ihan siistinä kestäkään, olen jo leikannut sydämenmuotoiset paikat polviin. Laatikoiden kätköistä löytyi kivannäköistä ruskeapilkullista trikoota vuoreksi sekä heijastintarraa. Sisäsaumat myös teippasin ettei vesi mene pieneltä lätäkössäistujalta saumoista sisään.

3 kommenttia:

  1. Todella kivat! Olen ihmetellytkin hieman ärsyyntyneenä aina, kun lasten (varsinkin ulkoilu-) vaatteet on aina aika kökkösen värisiä. Ja niissä on kaiken maailman ylimääräisyyksiä. Nämä on tosi Jees! Ja kekseliäskin olet ollut :) Jospa vaippakankaalle tulee uusia käyttötarkoituksia jatkossakin.

    VastaaPoista
  2. Vau mitkä välikausipökät! Jossain blogissa oli apina-pulista tehty sadetakki, sekin oli aika hauska.

    VastaaPoista
  3. Sirä apina-pulia minäkin olisin halunnut takkimateriaaliksi, mutta myöhästyin ja se oli joka paikasta jo loppu. Tälle keväälle onneksi takki jo löytyy, joten jään odottelemaan josko apinoita tai jotain muuta kivaa saisi sitten syksyksi. Se aiemmin vaipoissa käyttämäni norsu-pul olisi myös ollut ihana takissa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...