keskiviikko 1. huhtikuuta 2009

Voihan bolibomba

Lapsestani on tullut television katsoja. Kotona riitti että kaukosäätimet nosti tarpeeksi korkealle ettei Amanda yltänyt niihin ja tv:n katselusta päästiin sillä. Täällä sen sijaan television kyljessä on neljä pientä värikästä nappia jotka houkuttelevat pienet sormet kokeilemaan mitä niistä voi saada aikaan ja tietysti lapsi oppii nopeasti että niitä painamalla saa aikaan ääntä ja kuvaa. Täällä ruotsissa yleisradiolla on ihan erillinen lastenkanava joka lähettää aamusta iltaan lasteohjelmia. Ohjelmisto koostuu suomalaislapsillekin tutuista Pingusta, Turilaasta ja Jäärästä, Late Lampaasta, Samusta ja Sallasta ynnä muista vastaavista hahmoista, jotka sinällään eivät ole haitallisia noinkaan pienille silmille. En vain oikein pidä siitä että lapseni osaa itse säätää kanavaa niin että voi katsoa lasten ohjelmaa, enkä siitä että televisio pauhaa pitkin päivää. Onneksi Amandaa kiinnostaa lähinnä vain alku- ja loppulaulut ja sen jälkeen hän menee omiin leikkeihinsä eikä edes muista koko tv:tä ennen kuin ohjelma taas vaihtuu. No varsinaisesti en ollut huolestunut ennen kuin television edessä heilui pieni tyttö hokien tv:n mukana bolibomba (plumplum-PA se kyllä meni, mutta lähteestä ei voinut erehtyä). Bolibomba on kuin Ruotsin pikku kakkonen. Vihreä piirroslohikäärme, joka vilahtaa aina ohjelmien välissä ja laulaa bolibomba, bolibombomba aina uudelleen ja uudelleen. Hävettää edes myöntää että lapseni neljäs sana on lasten ohjelman nimi, mutta alkujärkytyksen jälkeen en enää osaa kuin nauraa. Tosin nykyään olen alkanut ottaa televisiosta päivisin johdon pois seinästä. Niin fiksu lapseni ei sentään ole että saisi pistokkeen pakoilleen.3 kommenttia:

 1. Meilläkin katsotaan Bolipompaa! Silmät tarkkana todellakin.

  Ja olethan kuullut sen ruotsalaisen jutun, että Bolipompa pelastaa vanhempien seksielämän - ainoastaan silloin voi lapsiperheissä vanhemmat harrastaa seksiä, lapset ovat niin kiinni tv:ssä? Tosin tämä juttu on varmaan joltain sellaisilta ajoilta, kun Bolipompaa tuli vain tunti päivässä kuten pikkukakkosta konsanaan...

  VastaaPoista
 2. Olenkin ihmetellyt Family Annorlundan alkuteksteissä esiintyvää lausahdusta jossa äiti kertoo 10 lapsensa saaneen alkunsa bolibomba- seksistä. Selvisipähän tuokin;)

  VastaaPoista
 3. Ah, kuinka nostalgista. Ei liene yllätys, että minäkin olen au pair -vuoteni aikana muutamat Bolibombat katsonut. Vieläkin muistan tunnarin harvinaisen elävästi, vaikken sitä noin kymmeneen vuoteen olekaan kuullut. Ei siis lie ihme, että tuollainen vuosikas imaisee tunnarin kuin sieni.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...