keskiviikko 17. kesäkuuta 2009

Asunnon etsintää

Olemme aloittaneet todenteolla etsimään asuntoa. Haaveissa olisi rivitalokolmio kunnollisella pihalla, yhdessä tasossa mukavalta alueelta eikä liian pitkän matkan päässä töistä. Ei luulisi olevan liian paljon vaaittu, mutta tuntuu silti olevan. Olemme nyt muutaman viikon aikana nähneet toistakymmentä asuntoa eikä yksikään ole miellyttänyt kovin pitkälle. Olemme löytäneet kaksi harkinnan arvoista asuntoa joista ensimmäinen ensisilmäyksellä miellytti, mutta toisella katselukerralla totesimme huonejärjestelyn olevan hankala, kaappitilaa minimaalisesti ja asunto sijaitsi melkeinpä kaupungin pahamaineisimman korttelin naapurissa kaukana töistä. Toinen olisi muuten ollut suorastaan täydellinen, mutta piha oli postimerkin kokoinen ja pihan takana oleva puusto varjosti koko asuntoa aika voimakkaasti.

Tänään kävimme katsomassa taas yhtä asuntoa. Asunto oli aika mitään sanomaton, mutta välittäjä aivan uskomaton. Olimme sopineet hänen kanssaan sähköpostitse ja puhelimitse näytöstä. Ensimmäinen aika piti olla torstaina klo 17.30. johon välittäjä lähetti vahvistuksen että torstaina klo 17.00. Puhelinkeskustelun jälkeen sovittiin aikaistusta niin että esittely onkin tiistaina klo 17.30. Odotamme ja odotamme ja kun soitamme välittjälle, että etkö tulekaan, niin hän tuumii että eikös se ollutkin klo 18.00. Vähän ajan kuluttua hän saapuukin paikalle, mukanaan kaksi muutakin pariskuntaa (joille ilmeisesti on kerrottu oikea aika), ei pahoittele, eikä edes tervehdi. Minä kävelen ensimmäisenä sisään, mies tulee perässä tyttö sylissä. Välittäjä antaa tietenkin paperit miehelle, eikä koko aikana suuntaa puheitaan kuin miehelleni. Yritämme kysyä eräästä toisesta asunnosta, joka kuvien perusteella saa minut suorastaan unettomaksi ja joka on samalla firmalla myynnissä. Välittäjä kuittaa että he saavat paperit ensiviikolla ja ilmoittavat netissä yleisestä näytöstä. Olen repiä pelihousuni. Kyseisellä alueella on jo kaksi asunto mennyt reilun viikon sisällä ennen ensimmäistä yleistä näyttöä, tosin tuskin tältä saamattomalta myyjältä.

Etsiskelemme lisätietoja asunnosta, jonka vuoksi valvon öitä. Asunnon pihan suunta on kadulle. Kokoojakadulle jolla kulkee jopa bussi kerran tunnissa eikä välissä ole kuin matala pensasaita. Viikonloppuna kuulin erään miehen sanovan etsineensä sopivaa asuntoa jo puoli vuotta. Josko sitten jouluksi päästäisiin uuteen kotiin.

2 kommenttia:

  1. Onnea etsintään jokatapauksessa :)

    VastaaPoista
  2. Samassa veneessä - asunnon etsinnässä siis. Ja sama asia on ärsyttänyt: välittäjät puhuvat aina miehelle, eivät minulle! prkl!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...