maanantai 20. heinäkuuta 2009


Vietimme viikonlopun mökillä Sodankylässä. Suomen kesä näytti taas kaikki värinsä: sateen, paisteen, tuulen, kylmän ja lämmön sekä lukuisat sääsket. Eilen minä ja V palasimme kotiin ja töihin, mutta Amanda jäi vielä mökkeilemään mummon ja papan kanssa. Päiväkoti on edelleen kiinni, joten tarkoituksena olisi, että haemme Aapan pois vasta viikonloppuna. Eihän tämä minkään suositusten mukainen ratkaisu ole laittaa lasta pois kotona viikoksi, mutta minkäs teet. Vaikka erosta on alle 24 tuntia, olen soittanut heille jo kolmesti. Tyttö oli aamulla kysellyt missä isä on, mutta kun oli saanut vastaukseksi että töissä, oli jatkanut touhujaan kuten ennenkin. Puhelimeen vastasi aluksi hiukan vaisu tyttö, mutta jo pian hän kertoi iloisesti touhuistaan. Äidillä siis on paljon kovempi ikävä kuin lapsella. Minkä ikäisen lapsen te muut äidit olette ensimmäisen kerran päästäneet yökyläilemään tai jopa useammaksikin yöksi?

Tämä Amandan mummolassa lomailu kuitenkin sattui sopivalle hetkelle. Olemme viimein löytäneet oman kodin! Tällä viikolla tehdään lainapaperit ja kauppakirjat ja etsitään maalia ja tapettia, joten on hiukan helpompi kun ei tarvitse ottaa huomioon lapsen tarpeita ja aikatauluja. Mutta niistä lisää, kunhan paperit on tehty ja avaimet saatu.

5 kommenttia:

 1. Ihana kuva!
  Ja onnea kotikaupoista :)

  VastaaPoista
 2. Onnea uudelle kodille!

  Meillä ei Toivo ole vielä ollut yökylässä, mutta eipä ole oikein sellaisia paikkojakaan minne menisi kun ei ole noita isovanhempia. Toisaalta tarvetta yökyläilyyn ei ole vielä ollut, joten senkään takia ei olla sitä asiaa edes mietitty. Eiköhän se ole pääasia, että lapsi itse viihtyy. Ja teilläkin on Amanda tutussa hoidossa, joten miksi ei viihtyisi.

  VastaaPoista
 3. Kiitoksia onnitteluista.

  meilläkin tämä on ensimmäinen kerta kun Amanda on missään yökylässä ja siksikin jännittää. Olisi ehkä ollut fiksua aloittaa kokeilemalla ensin yhtä yötä, mutta kun ei vain ole ollut tarvetta laittaa lasta yöhoitoon. Hyvin on kuitenkin tytöllä mennyt ja ikävä on tullut vain päiväunilta herätessä, jos juuri ennen unia on soiteltu. Itse tosin ole todella ikävissäni.

  VastaaPoista
 4. Onnea uudesta kodista!

  Me ollaan pyritty pitämään kiinni nyrkkisäännöstä 1 vrk per ikävuosi, sitä ennen tunti per ikäkuukausi. Tämä siis erossaolo molemmista vanhemmista yhtä aikaa, eli vähän vieraammalla hoidossa. Erikseen ollaan toki oltu poissa lapsen luota pidempäänkin, niin, että toinen vanhemmista on ollut lapsen kanssa. Minä työmatkan takia pidempään, kuin mielestäni olisi hyväksikään...

  Ekan kerran lapsi oli yöhoidossa yhden yön tänä kesänä ollessaan 1,5 v. Aiemmin ei ole ollut tarvettakaan. Ihan hyvin oli mennyt ja varmaan olisi mennyt useampikin yö tarvittaessa.

  Minusta tärkeää on huomioida, mikä olisi ollut toinen vaihtoehto. Jos se olisi ollut ihan vieras päiväkoti, ei viikko tuttujen isovanhempien luona varmastikaan ole lapselle ainakaan stressaavampi kokemus. Näin itse ajattelin asian nykyisestä työstä (ja työmatkoista) päättäessäni. Näin lapsi saa olla pitkään kotihoidossa, toki vastapuolena on toisinaan viikonkin ero äidistä, mikä siis edelleenkään ei ole mielestäni hyvä juttu, mutta suhteutettuna tarjolla oleviin vaihtoehtoihin (kotona stressaantunut äiti tai kokopäiväinen päiväkotiura) ehkä paras tarjolla ollut vaihtoehto.

  Tottahan omat vanhemmat ovat aina omat vanhemmat ja tämän ikäiselle ne parhaat hoitajat, mutta harvoin maailma on ihan niin mustavalkoinen.

  VastaaPoista
 5. Sehän se onkin kun niitä vaihtoehtoja ei juuri ole. Tässä kaupungissa on tällä hetkellä kolme päiväkotia auki ja se minkä piiriin me kuulumme sijiatsee aika hankalan matkan takana eikä siellä olisi ollut ainuttakaan tuttua aikuista tai lasta. Jo keväällä oman päiväkotimme johtaja sanoi hyvin suorasukaisesti, ettei se kyllä meidän lapselle sopiva vaihtoehto ole ja kokeilkaa järjestää jotenkin muuten. Viikko mummolassa läheisten ja tärkeiden ihmisten luona tuntuu paljon paremmalta vaihtoehdolta, vaikka se tarkoittaakin ero äidistä ja isästä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...