sunnuntai 13. syyskuuta 2009

Pöllöliivi ja vaippoja

Hieman käsitöitäkin välillä. Muutto sotki pahasti aikataulujani eikä aikaa jäänyt käsitöille, mutta onneksi olen saanut jotain valmiiksikin.
Tämän pöllöliivin piti valmistua serkkuni vauvalle joka syntyi reilu kuukausi sitten, mutta en ehtinyt saada sitä ennen ensimmäistä vierailua valmiiksi, joten voi olla että se jää odottamaan jota kuta toista vauvaa. Omistaja löytyy vasrmasti, lähipiirissä kun tuntuu olevan oikea vauvabuumi. Lankana on Sandness Lanett. Malli on soviteltu villapaidan ohjeesta ja sen pitäisi olla noin puolivuotiaan kokoa, vaikka aika reilu se mielestäni on. idea pöllöihin on lähtöjään Kate Davisin naisten villapaidasta (näköjään ohje on poistettu internetistä) ja minä taas löysin vinkin Maijulta. Olen oikeastaan aika ylpeä tästä, koska en ole aiemmin juuri uskaltanut lähteä neulomaan mitään ilman hyvää ohjetta.
Neulomisen lisäksi olen ommellut vaippoja. Jostain syystä näiden teko on kestänyt ihan suunnattoman kauan ja muutamaa ensimmäistä kappaletta on ehditty käyttää jo pari kuukautta. Nyt ovat kuitenkin viimeisetkin valmiit. Kaava on sama tuttu SK 2/07 ja materiaalitkin ovat edelleen tutusti Myllymuksuilta. Ainoat uutuudet ovat muutamien vaippojen sisäpinnalla oleva coolmax sekä kaikkien vaippojen nepparit. Coolmax vaikuttaa parin kuukauden kokemuksella ihan oivalliselta materiaalilta, mutta neppareihin en ole kovin tyytyväinen. Tarranauhalla säätäminen on paljon helpompaa ja tasaisempaa kuin neppareilla ja lisäksi pafrissa vaipassa nepparit ovat vialliset eivätkä mene kiinni (onneksi vain yksi neppari per vaippa) eikä niitä kai voi mitenkään korjata tai edes vaihtaa. Hyvin nuo kuitenkin toimivat, mikä tietysti on pääasia.

4 kommenttia:

 1. Koitapa kiristää niitä neppareita, se yleensä auttaa. Mulla käy usein niin että uuden vaipan nepit löystyy ekan pesun jälkeen niin, että useampaa joutuu kiristämään. Yleensä sen jälkeen ovat toimineet moitteettomasti.

  VastaaPoista
 2. Mitenkäs niitä neppareita oikein saa kiristettyä? Onnistuuko ihan kotikonstein vai vaatiiko nepityskoneen (minulla oli vuokrakone käytössä)?

  VastaaPoista
 3. Minusta tuommoiset kestovaipat ovat ihania ja näyttävätkin vauvalla paremmilta kuin kertakäyttöiset.

  VastaaPoista
 4. Voi ei!!! Äsken kun selasin maksamattomien laskujen kasaa löysin sieltä kirjekuoren joka oli lähdössä sulle! Se oli jotenkin unohtunut sinne - on ollut valmiina postimerkin kera jo pitkään! Tänään vien postiin, että ensi viikolla saat ohjeen. Olen pahoillani mokasta. Toivottavasti tällä ei ollut kiire.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...