sunnuntai 4. lokakuuta 2009

Pupumyssy


Tänä syksynä on selvinnyt miksi vanhempia lapsia omaavat äidit tekevät suuren numeron talvikamppeiden hankinnasta. Kaupoissa on oltava hyvissä ajoin jos haluaa tietyn värisen ja mallisen haalarin oikeassa koossa ja päänsä saa tehokkaasti pyörälle vertaillessa erilaiset teccien ja fillien ominaisuuksia. Veden kapillaarisuusarvoakin olen ennen tutkinut ihan eri yhteydessä. Kun lapselle on hankittava haalari ja kengät ja kun viimetalvinen pipokin on jo pieni ja rukkasista puuttuu peukalot, rahaa saa palamaan mukavasti. Uskokaa tai älkää, mutta säästin yli 20 euroa pelkästään tekemällä hatun itse. Kaavat hattuun on mukailtu Modan numero 5/2006 fleecehatusta ja hupaisa tekokarva löytyi Eurokankaasta.

Osaako muuten kukaan kertoa mikä voisi aiheuttaa kuvassakin näkyvän ihottuman suupieliin ja miten siitä pääsisi? Kokeilujen perusteella sitä aiheuttaa punaiset vihannekset ja marjat, mutta mikään tuote ei tee sitä joka kerta, joten emme ole keksineet mitä pitäisi välttää. Lähinnä tuo taitaa olla esteettinen haitta, ainakaan tyttö ei raavi kasvojaan, eikä muitakaan oireita ole, mutta ei tuo silti oikein mukavalta tunnu.

6 kommenttia:

 1. Suloinen hattu!!

  Äidilleni tulee tomaatista tuollaista ihottumaa. Eikös jonkun vitamiinin puute tee myös myös tuollaista, saatan olla väärässä tai muistaa väärin!!

  VastaaPoista
 2. Olikos Amandalla tutti käytössä? Jos on, saattaa syy löytyä siitäkin. Pääppis saa suun ympäryksensä punaiseksi tutista, muttei kuitenkaan ole vielä valmis siitä luopumaan nukahtamisen yhteydessä, eivätkä vanhemmat henno pakottaa siihen. MaM Airiin (eli ilmavampaan tuttiin) siirtyminen helpotti, muttei poistanut ongelmaa täysin.

  Syötävän suloinen pupuhattu!

  VastaaPoista
 3. Ei ole Amandalla enää tuttia käytössä ja mikä oudointa noita näppyjä alkoi tulla nimenomaan tutin lopettamisen yhteydessä. Siis tuskin niillä mitään yhteistä on, eikä kai tutista luopumisesta voi tuollaisia oireita saada, varsinkaan kun tyttö ihan sopuisasti tutista luopui. Mutta tosiaan ensimmäisen kerran noita näppyjä tuli keväällä pari päivää tutin poisheiton jälkeen.

  VastaaPoista
 4. Luulin jo, että pupuhattu on kirpparilöytö kun mulla on ollut tuollainen pienenä! Se on ihana <3

  VastaaPoista
 5. Kommenttia pitkästä aikaa, vaikka tällä päivitysten jälkeen aina poikkeilenkin.

  Musta tuo haalari- sun muu "villitys" on jotenkin hassua, kun itse tulee hankittua kaikki tuosta suht läheltä Reiman tehdasmyymälästä. Ja aina sieltä tyhjennyspäiviltä. Pipot maksaa korkeintaan 1€ ja haalareita olen saanut pariinkymppiin. Haalareita mä en yleensäkään silti suosi, tykkään enemmän housut&takki-yhdistelmistä. Mulle on oikeesti aika sama kulkeeko lapseni tän vai viime vuoden malleissa ja väreissä. Mä- kummallinen äiti vissiin- en aio/pysty laittaa lähemmäs sataa euroa lapsen varusteisiin/vuosi, varsinkin kun niitä lapsia on kolme ja vaatteet on tosiaan käytössä sen yhden vuoden. Vaikka joo, jälleenmyyntiarvo on myös aika huikea, mitä huutonetistä olen katellut.

  Mut ihana hattu neidillä, kunpa itsekin omaisin moisia käsityötaitoja :)

  Ja tuosta ihottumasta, meillä on nyt viisveellä ilmetynyt suun ympärille kanssa suunnilleen samanmoista, eikä tietoakaan mistä tulee. Tomaatin olen kyl huomannut pahentavan. Ehkä (ja toivottavasti) se häipyy itsestään.

  VastaaPoista
 6. Minna: Minullakin oli lapsena vähän samantyylinen hattu, mutta kettumallia. Siksi kai tuohon malliin niin ihastuinkin, mutta oikeaa kettua en kyllä missään tapauksessa laita lapsen päähän vaikka sellaista olisi jopa ollut tarjollakin.

  Mari: en minäkään oikein ymmärrä miten toiset jaksaa elokuusta lähtien etsiä "sitä täydellistä" haalari juuri oikealla merkillä, kun se kuitenkin tulee pienelle lapselle pihakäyttöön. Meillä kuitenkin liikutaan paljon laskettelurinteissä, joten sitä kautta on itsellä tullut tutustuttua erimateriaalien hyviin ja huonoihin puoliin ihan kantapään kautta. Siksi halusin ehdottomasti lapsellekin kosteussuojallisen haalarin ja jos lapsi yhtään tulee vanhempiinsa (niin kuin tuntuu tulevan) on syytä ottaa huomioon myös kulutuskestävyys. Mutta jos meilläkin joku tehtaanmyymälä olisi vieressä tai ylipäätään osaisin yhtän ennakoida ensitalven kokoa, ostaisin taatusti minäkin alennuksesta, enkä edes tajuaisi mikä on edelleisen tai edes sitä edellisen vuoden malli.

  Uusin ihottumabongaus tehtiin rusinoiden syönnin jälkeen. Rusinoitakin on syöty ennenkin , eikä niistä aiemmin mielestäni ole mitään tullut. Voisikohan se olla vain sitä että iho ärtyy tiettyjen ruoka-aineiden levittyessä ympäri suupieliä

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...