perjantai 27. marraskuuta 2009

Joulupukin kissa

Ryyni on saanut jostain päähänsä että Joulupukilla on kissa. Ylipäätään joulupukistakaan ei olla kotona vielä ehditty puhumaan (nythän on vasta marraskuu), mutta päiväkoti on pitänyt tästä puolesta huolen ja jotenkin tähän kuvioon on sotkettu myös kissa. Alkuviikosta sanomalehden mukana kolahti lehtitalon joulukalenteri, jonka kuvassa Joulupukki matkustaa poron vetämällä reellä. Tyttö tutkii tarkasti kuvaa ja nimeää Joulupukin (joka jo sinällään oli meille hämmästyskun emme tienneet hänen tuntevan vielä Joulupukkia), poron, kelkan (tai siis kärryn tytön mielestä), puun ja lunta. Mutta sitten hämmästynyt kysymys: Missä kissa on? Me hölmistyneenä, että mikä ihmeen kissa? Joulupukilla on kuulemma kissa. Sama on toistunut jo useana päivänä ja kissa on aina vain hukassa.

Tänä aamuna kissaa taas etsittiin. Etsittiin kalenterista ja etsittiin sanomalehden mainoksista. Lopulta tyttö tuumi, että kissa itkee. Missä? Kissa itkee tuolla ovella. Lapseni, joka kykenee juuri ja juuri puhumaan kolmisanaisia lauseita ja jonka sanavarastokaan ei vielä niin hirvittävän laaja ole, on kehitellyt meille ihan oman joulutarinan, joka tuntuu laajenevan joka päivä. Tytön mukaan Joulupukilla ei hänen tietojen mukaan ole mitään virkaa, mutta kissa tuo lahjoja. Ja nyt tuo kissarukka on hukassa ja itkee ovella.

3 kommenttia:

  1. Voi.. jotenkin oli pakko hymyillä tätä lukiessa.. hellyttävä olo. Ehkä se kissa on nyt jostain vain taiottava. Ehkä ne siellä hoitopaikassa tietäisivät, mistä on kysymys? Kun toinen on noin hädissään...

    VastaaPoista
  2. Liikkistä <3. Mutta noiden pikkuihmisetn mielikuvitus ja muisti on jotain käsittämätöntä ja mikä on niille totta, sitä ei voi muuttaa. Meillä tyttö on jo monta päivää ollut tekemässä lumiukkoa, vaikka lunta ei ole vielä ollut yhtään.

    VastaaPoista
  3. Eivätpä tienneet päiväkodissakaan mistä on kyse. Epäilen että kyseessä on jokin Mauri Kunnaksen joulupukkiaiheisista kirjoista, niissähän on usein kissoja. Kaupasta löytyi onneksi kuvakalenteri jossa joulupukin reestä löytyy lahjojen lisäksi myös kissa, joten enää kissa ei ole hukassa. Tosin mie kyllä vähän mietin, josko tekisin Amandalle itse ihan omanlaisen kalenterin tuon kadonneen kissan ympärille. Taikalaatikko, josta löytyisi joka päivä uusi vinkki ja tehtävä kissan löytämiseksi. hmm... olisi tässä vielä huomiseen aikaa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...