torstai 26. marraskuuta 2009

Pitääkö vaiko eikö pitää lapsi päiväkodissa?

Niin siinä sitten kävi, että työni eivät jatku enää vuoden vaihteen jälkeen, eli sopimustani ei uusita. Positiivista palautetta ja harmitteluja kuinka haluaisivat minut talossa pitää ja kuinka töitäkin olisi, saan kyllä kuulla, mutta kun palkata ei saa, niin mitään ei ole tehtävissä. Kenen etujen mukaista sekään on että kielletään palkkaamasta ketään määräaikaiseen työsuhteeseen, ellei kyseessä ole sijaisuus tai erityisempi projekti. Ainoastaan vakituiseen työsuhteeseen saa palkata ja tässä talossa se tarkoittaa virkaa ja eipä niitäkään ihan hevillä ilman perusteluja voi perustaa. Ammattiliitot ei kyllä aja ainakaan minun asiaani.

Eniten tässä nyt kuitenkin mietityttää lapsen päivähoitopaikkatilanne. Amandalla on paikka ihanassa päiväkodissa jossa hän viihtyy todella hyvin. Toisaalta tuntisi hölmöltä pitää lasta päiväkodissa, edes osa-aikaisena, kun itse on kotona, mutta toisaalta taas tiedän että tyttö viihtyy ja kaipaa leikkiseuraa ja virikkeitä joita kotona ei voi tarjota. Jo lauantai aamun tyttö ehdottaa päiväkotiin lähtöä, kun siellä on se ihana hoitaja ja se ja se kaveri. En kuitenkaan tahtoisi viedä hoitopaikkaa joltakulta joka sitä enemmän tarvitsee (tosin paikan saa kyllä pidettyä varattuna, vaikka lapsi ei olisikaan hoidossa). Ja mitä sitten kun (haluan ehdottomasti käyttää sanaa kun) työni taas jatkuu? Jos Amanda on kanssani kotona kaikki päivät, täytyykö sinne päiväkotiin taas opetella uudelleen? Miten nopeasti lapsi unohtaa?

Toivon todella että työni jatkuisivat pian. Ensimmäinen mahdollisuus on kuulemma maaliskuussa (siis saman työhön kuin mitä nyt teen) ja seuraava toukokuussa, mutta molemmat ovat erittäin epävarmoja. Talon ulkopuolella töitä ei ole yhtään enempää. Mol:n siviulla on huimat neljä: kaksi vaatii sotilasarvon (ovat siis puolustusvoimien paikkoja), kolmas sijaitsee Saudi-Arabiassa ja neljänteen olen liiankin ylikoulutettu.

2 kommenttia:

  1. Tää nyt ei kyllä akuutisti ratkaise ongelmaa, mutta... ...tehkeette toinen mukula, niin ei tartte vähään aikaa pohtia työ- tai hoitopaikkajuttuja :) Siilinjärvellä on niin huono tilanne hoitopaikkojen kanssa että ei puhettakaan muksun hoidossa olosta jos toinen vanhempi on kotona (saatikka että paikkaa voisi pitää varattuna).

    VastaaPoista
  2. Nukuttuani pari yötä olen ehdottomasti sitä mieltä että Amanda jää kanssani kotiin. Tuota lapsentekoa on kyllä ehdoteltu kovastikin ratkaisuksi, mutta eipä se kyllä työnsaantia millään lailla helpota, vaikka hetkellisesti toisikin hiukan enemmän rahaa. Pidän sitä suunnitelma C:nä kuitenkin :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...