tiistai 26. tammikuuta 2010

2 vuotta!


Amanda on jo kaksi vuotta, hurjaa! Syntymäpäivää juhlittiin sunnuntaina ja koska viime vuonna olosuhteiden pakosta juhlimme kolmisin, tänä vuonna päätettiin kutsua kaikki kaverit mukaan. Lapsia olikin kymmenkunta sekä lisäksi heidän vanhempansa. Ilmapalloja, serpentiiniä ja vappupillejä löytyy vieläkin pitkin asuntoa, mutta hauskaa oli. Tyttö puhui monta viikkoa etukäteen syntymäpäivästä jolloin juhlitaan ja syödään kakkua. Vasta lauantaina hänelle selvisi, että syntymäpäivänä saadaan myös lahjoja ja siitäkös riemu repesi. Lahjoja tulikin ja paljon. Pelit, sormivärit, Paukkumaissin levy sekä poni ja hiuskoristeet olivat kovasti mieluisia. Henoin taisi kuitenkin olla tämä isän ja äidin hankkima pyörä. Se on vielä aika suuri, päkiät yltävät juuri ja juuri lattiaan, mutta kesällä päästään varmasti jo lujaa.


Kävimme pari päivää ennen syntymäpäivää neuvolassa. Hienosti syntyi palikkatorni ja heitettiin palloa, sekä tunnistettiin eläimiä ja esineitä kirjasta. Nuppipalapeli oli liiankin helppo, tyttö kun tekee 24 palan pelejä kotona. Uudet mitat ovat 83 senttiä ja 9950g. Koska kumpaakaan ei ole juuri tullut edellisistä mittauksista, käyrät ovat taas lähteneet laskuun, mikä tarkoittaa sitä, että keväällä täytyy käydä taas kontrollissa.

Amandasta on tullut iso ja reipas tyttö. Hän laulaa ja höpöttää taukoamatta, hoitaa nukkevauvoja hellästi ja ihastelee pihan nostureita ja kaivinkoneita. Palapeleissä hän on erityisen taitava. Joulunjälkeen täytyi ostaa palapelejä joissa on 24 palaa ja ikäsuositus 4 vuotta. Vaikka sorminäppäryyttä ja päättelykykyä näyttää oleva, vaatteiden pukeminen ja riisuminen on vielä kovin vaikeaa. Kirjoja luetaan paljon. Amanda on alkanut kertoa myös ihan omia tarinoita, varsinkin päiväkodissa. Eräänä päivänä oltiin matkalla Prisma-kauppaan papan vihreän auton kyydissä mukana sekä hoitajat että pari hoitokaveriakin, ostamaanperunoita, porkkanoita ja sipuloita. Tänään tyttö oli kertonut kuinka aamuisin me matkustamme yhdessä autolla töihin isin autolla. Me kaikki: äiti, isi, amanda ja naapurin tyttö. Isi vie ensin Amandan, sitten äidin ja sitten isi ja naapurin tyttö menee töihin. Emme juurikaan tunne naapureitamme, mutta tässä kerroksessa tiedän asuvan vain kaksi keski-ikäistä naista, yksi pariskunta ja yksi mies, joten ei hajuakaan kuka naapurin tyttö meidän autoomme on päässyt livahtamaan, eikä papalla ole vihreää autoakaan. Amanda myös kovasti toivoisi olevansa poika. Hienoin juttu minusta on se, että Amanda on ollut jo pari kuukautta päiväkuiva ja tarvitsee vaipan enää yöunille ja pidemmille ulkoiluille. Näin komean poninhännänkin hänelle jo saa.

Kun vaipatkin on saanut pakata varastoon, on enää yksi vauvatavara esille: pinnasänky. Pitkään etsittiin mieluista ja kerkesin jo menettää hermoni täälläkin asiasta. Tänään se kuitenkin löytyi. Kierrätyskeskuksen nurkassa, palasina ja kaikkein alimmaisena oli ihana keltainen sänky odottamassa. Yllättäin sänky on jopa niin hyvä kuntoinen, ettei tarvitse edes uutta maalia, mutta koska se on täysikokoinen, ajattelimme hieman lyhentää sitä ja rakentaa turvareunan. Olen lukenut kateellisena kun toiset ovat tehneet upeita löytöjä kierrätyskeskuksista ja roskalavoilta ja nyt onnistuin siinä itsekin. Sängyllä oli hintaa alle kymppi.

2 kommenttia:

  1. Onnea Amandalle! Kohta tuo synttäripäivä on sitten jo meilläkin.

    VastaaPoista
  2. Hurjaa miten aika juoksee... olen siis tainnut seurata blogiasi jo yli kaksi vuotta... Hui! Alussa lukeminen lähti omasta vauvatoiveesta joka kasvoi suureksi ahdistukseksi ja palkitaan nyt tulevana syyskuuna. Nyt lukeminen jatkuu varmasti lapsiarjen vinkkejä keräten. On ollut ihana lukea sinun käytännönläheisiä kirjoituksiasi, kiitos siis niistä :) ja paljon onnea pienelle prinsessalle :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...