maanantai 18. tammikuuta 2010

Olemme yrittäneet löytää Amandalle uutta sänkyä. Pinnasängyssä on kyllä vielä tilaa, ja jatkoakin on vielä käyttämättä, mutta olisi mukava jos lapsi pääsisi itse sängystä pois, eikä hänen tarvisi herättää vanhempia viikonloppuisin huutamalla. Yllättävän vaikeaksi tämä on osoittautunut. Kirpputoreja ja huuto.nettiä on tutkailtu jo pidemmän aikaa ilman tulosta. Nyt olemme lisäksi kiertäneet 8 huonekaluliikettä ja täytyy sanoa, että valikoimat ovat surkeat. Miksi lastensänkyihin ei panosteta yhtään? Joka paikassa on ne samat möhkälemäiset mäntysängyt, joita emme huolisi edes mökille. Tai jos ei ole voimakkaasti pyöristettyjä nurkkia, niin sitten ihmeellisiä pimpula pampula tappeja ja ylimääräisiä kruusauksia. Missä kaikki yksinkertaiset perinteiset mallit. Eihän mänty edes ole mikään huonekalumateriaali. Toinen mikä ärsyttää on se, että männyn värin lisäksi saatavilla on vain valkoiseksi tai tummaksi lakattua mäntyä tai sitten valkoista lastulevyä. Kun on kyse lasten kalusteista, niin miksei niitä tehdä lasten ehdoilla? Kovempaa puumateriaalia (esim. koivua mistä suurin osa huonekaluista valmistetaan) ja maalattuja värejä jo ihan kestävyyden ja uusimisen mahdollistamiseksi. Malliltaan miellyttäisi eniten jokin talonpoikaistyylinen korkeapäätyinen sänky. Sellainen löytyy kyllä ainakin yhdeltä kotimaiselta valmistajalta, emme vain ole valmiita maksamaan melkein 400 euroa (plus patja) mäntysängystä, jonka kuultovalkoisen lakkauksen alta näkyvät oksankohdat, jopa pihkaisina. Enkä myöskään ole valmis maksamaan 350 euroa, mitä paikallinen osto ja myytiliike pyytää oikeasti vanhasta, mutta miranolilla pilatusta sängystä. Eihän aikuisten parisängystäkään tarvi maksaa niin paljoa.

2 kommenttia:

  1. Me pähkittiin hetki sitten saman asian kanssa, uskomattoman vaikeaa löytää hyvännäköinen ja hinta-laatusuhteeltaan järkevä lasten sänky! Me bongattiin huuto.netistä Ylivieskan puuseppien Fantasia jatkosänky. Joululomalla sitten hiottiin siitä vanhat värit pois ja käsiteltiin se Osmo Colorilla. Jos vain tänään ehditään kokoamaan sänky, niin ensi yönä Pompo pääsee testaamaan sänkyä. Toivottavasti on ollut työn ja rahan arvoinen hankinta.

    VastaaPoista
  2. Siitä sängystä mekin tykättäisiin, mutta toistaiseksi hinta hirvittää, ainakin jos meinaa tehdä siihen jotain muutoksia. Uskon kyllä että teidän sängystä tulee tosi hieno. Laita blogiisi kuvia kun saatte valmiiksi.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...