keskiviikko 31. maaliskuuta 2010

Kevätpuuhia

Vaikka ulkona on vielä hurjasti lunta ja öisin melko koviakin pakkasia, kevättä odotetaan jo kovasti. Kylvimme Amandan kanssa siemeniä, tomaattia, kurkkua, basilikaa, kahdenlaista kurpitsaa ja kukkia sekä suuri kulhollinen rairuohoa. Kun siemenet oli kylvetty, lähetin lapsen leikkimään jotta sain siivottua kylpyhuoneen puutarhahommien jäljiltä. Kun sitten kannoin kasvatusalustaa olohuoneeseen aurinkoon, tyttö hyppeli paikalle ja kysyi joko me syödään tomaatteja. Voi kun ne kasvaisikin niin nopeasti :D


Syntymäpäivälahjaksi saatu pyörä on saanut olla melkolailla rauhassa. Ainoastaan kelloa on käyty soittamassa aina välillä. En tiedä mikä tyttöä pyörässä niin jännittää, todennäköisesti se, että päkiät juuri ja juuri yltävät lattiaan kun istuu satulassa. Kiinnostus pyöriä ja pyöräilyä kohtaan on kuitenkin ollut niin suurta, että päätin ottaa uuden lähestymisen tähän hommaan. Tytölle kypärä päähän ja käytävälle kokeilemaan. Hetken aikaa vain taluteltiin pyörää yhdessä, mutta nopeasti tyttö käski äidin pois ja ensin työnteli itse ja tuumi sitten että ajaminen on mukavampaa. Vielä ei ihan potkuttelu suju, mutta kävely pyörän kanssa sujuu jo ja se on hauskaa. Käytäväharjoituksista on ollut myös se hyöty, että viiden aikaan käytävällä seisoskellessa tutustuu helposti naapureihin.

Tein tytölle uuden kevätmekon, tai ainakin ajattelin tekeväni. Kaavat ovat vanhasta Suuri Käsityölehdestä ja olisi pitänyt muistaa, että siinä lehdessä koot on aina hurjan suuria ja sovittaa kaavoja vähän tarkemmin. Koko on 86, mutta tyttö voi käyttää mekkoa aikaisintaan syksyllä. Joustofrotee ja resori ovat molemmat Metsolasta, josta myös inspiraatio mekkoon.


Napit ovat äitini lapsuusajan mekosta. Onneksi noita oli mekossa parikymmentä, niin niitä jäi vielä myöhempäänkin käyttöön.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...