maanantai 24. toukokuuta 2010

Kevätjuhlia ja kaksinumeroisia lukuja

Kevät ja toukokuun loppu tarkoittaa tietysti kevätjuhlia. Ensiksi juhlittiin Madetojasalilla Citydancen kevätnaytöksessä. Olen ollut todella innoissani, että olen päässyt takaisin rakkaan tanssiharrastuksen pariin ja yksi parhaista asioista siellä on juurikin esiintymiset. Valitettavasti tilaisuus oli niin suosittu, että liput oli loppuunmyyty jo monta päivää aikaisemmin. Amanda ja Ville tulivat kuitenkin seuraamaan esitystä aulan screeniltä. Äidin numeroa odotellessa pisti tyttö pystyyn ihan oman näytösen ja tanssi aulassa viimehetken treenauksia suorittavien tanssijoiden kanssa.
Seuraavana oli vuorossa päiväkodin kevätjuhla. Amandan päiväkodissa on vain kaksi alle kolmevuotiaiden ryhmää ja eskariryhmä. Eskareille oli oma juhla, joten saimme aika pienen, mutta sitäkin tunnelmallisemman juhlan. Isoimmilla lapsilla oli jopa esitys. Amandasta kyllä huomasi, että äidin näytös oli tuoreessa muistissa ja hän tiesi mitä esiintyminen tarkoitti. Hurjasti tyttöä jännitti, mutta reippaasti veti koko esityksen läpi hymyillen.


Päättäjäisten jälkeen on hyvä aloittaa jotain uutta. Jo toissakesänä kävimme etsimässä ensimmäisen geokätkömme ja nyt päätimme, että siitä tehdään meidän perheen yhteinen harrastus. Sääennustuksista huolimatta sunnuntaille sattui mukavan aurinkoinen, mutta onneksi jo vähemmän helteinen päivä, joka oli juuri sopiva pyöräretkeen ja geokätköilyyn. Aiemmin harrastus tyssäsi pitkälti gps-laitteen puuttumiseen, mutta nykyisistä kännyköistä löytyy jo niin tarkka gepsi, että pääsee oikeasti haarukoimaan sijaintia. Melkein 20 km pyörälenkin ohessa etsimme kolmea kätköä, mutta harmittavasti yksi kätkö jäi piiloon. Tämä kuitenkin löytyi helposti. Amanda puhui vielä illallakin "aarteista".


Yksi asia saatiin vielä päätökseen, ainakin toistaiseksi, nimittäin neuvolakontrollit. Uudet mitat ovat 84 cm ja 10300g eli tyttö pääsi viimein kaksinumeroisiin lukuihin. Terveydenhoitajan mielestä voimme odotella rauhassa 3-vuotisneuvolaa. Käyrä näyttää kyllä enemmän siksakilta, mutta säännöllinen kuvio kai sekin voi olla. Kasvu on hidasta mutta etenee kuitenkin. 2- vuotisneuvolan jälkeen vaihdoimme rasvattoman maidon kevytmaitoon ja lisäsimme puuroon voisilmän. Öljyä oli suositeltu  jo aiemmin, mutta sen maku ei oikein miellyttänyt ja puurosta tuntui muutenkin tulevan liian liukasta, joten se jäi pariin kokeiluun. Voisilmä sen sijaan maistuu hyvin ja näistä rasvalisäyksistä saimme kehuja myös terveydenhoitajalta. Lisäksi Amandan "ruokavalioon" on ilmaan tunut lähes viikottainen bebe-leivos lempikahvilassamme.

2 kommenttia:

  1. Geokätköily on meillekin tuttu harrastus. Nyt on pidetty pientä paussia, mutta ehkäpä kohta pääsemme taas kätköilemään vauvan kanssa. Varsinkin kesällä kätköily on kivaa :)

    VastaaPoista
  2. Hyvä idea geokätköillä koko perheen voimin! Jää varmasti jännittäviä muistoja :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...