keskiviikko 21. heinäkuuta 2010

- Blabla blaa blabla blaa blaa bal
- Shh!
- Miksi sinä noin teit?
- Koska sinun pitää olla nyt hiljaa.
- Miksi minun pitää olla hiljaa?
- Koska sinun täytyy käydä nukkumaan.
- Miksi minun pitää käydä nukkumaan?
- Koska sinulla on nukkumaanmenoaika nyt.
- Miksi minulla on nyt nukkumaanmenoaika? Ei minua nukuta.
- Koska nyt on ilta.
- Miksi nyt on ilta? Aurinko paistaa...

Luulin, että tämä kausi tulisi vastaan vasta vuoden tai parin kuluttua, enkä ollut alkuunkaan valmistautunut. Ihanaa kun lapsi osaa jo tehdä johtopäätöksiä ja jatkokysymyksiä, mutta joku raja näissä saisi olla. Ja miksi ne ärsyttävimmät miksi kysymykset tulee illalla kun lapsi on jo väsynyt ja äitikin kaipaisi hetken rauhaa ja lepoa?

Amanda on 2,5- vuotias. Utelias ja innokas ja yllättävänkin tarkkasilmäinen tyttö. Liikkuessamme hän huomaa ihmeen tarkasti ja nopeasti asioita: tuolla puun takana on Suomen lippu! Tuolla on lupu (pulu)! Lokki nappasi roskan! Sedällä oli punainen polkupyörä! Tyttö söi suklaata! ynnä muuta vastaavaa, mitä aikuiset eivät huomaa. Kysymykset ovat todella pohdiskelevia nykyään. Mitä puput syö? Syökö myyrätkin porkkanoita? Miksi nosturit on keltaisia? Tyttö hämmensi isänsä eräänä päivänä pohtiessaan pihalla auringon olevan eri paikassa kuin aamulla. Miksi aurinko kiertää meitä? Meneekö se nopeaa? Vaikeita kysymyksiä, joihin on vaikea löytää selitystä minkä tämänikäinen ymmärtäisi.

3 kommenttia:

  1. Tarkkaavainen tyttö teillä :) Jospa äiti ja isi ainakin välillä jaksavat vastailla loputtomilta tuntuviin kysymyksiin !

    VastaaPoista
  2. Kyllähän me on vastailtu ja useampana iltana ollaan lapsen nukahdettua etsitty googlettamalla tietoa, että mikähän se oikea vastaus oikeasti on. Mitä ne myyrät oikeasti syö ja kuinka nopeasti se aurinko oikein kiertääkään ja jatkettu keskustelua seuraavana päivänä :)

    VastaaPoista
  3. Hauskoja oivalluksia! Kyllä siinä varmasti on välillä pinna koetuksella, kun kysymyksiä vain aina riittää, mutta niitä on sitten jälkikäteen hauska muistella. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...