maanantai 12. heinäkuuta 2010

Hellebambeja ja kesälomakuvia

Pitkän tauon jälkeen on onneksi jotain itse tehtyä näytettävää. Ompelin pari hellemekkoa/tunikaa Ottobren kaavoilla. hassu sattuma sinällään, että kaavat ovat jo pari vuotta sitten ilmestyneestä lehdestä ja tuo bambi on varastettu seuraavan aukeaman mekosta, mutta yllättäin Ottobren myymälästä löytyi samanlainen versio bambeineen myynnissä. Mummolareissulla kävimme siellä ostamassa liimaharsoa, sekä uusia ihania kankaita, mutta nämä olivat siis jo kotona leikattuina odottamassa ompelua ja liimaharsoa. Tämä on muuten ensimmäinen aplikointityöni ja täytyy myöntää, että olisi ehkä pitänyt valita jokin hieman helpompi kuvio kuin tuo pitkäsäärinen eläin ensimmäiseksi työksi. Yllättävän siististi sain ne kuitenkin tehtyä. Pienempi mekko on kokoa 62 ja sen annoimme lahjaksi tuttavaperheeseen juhannuksena syntyneelle tyttövauvalle. Amanda sai pitää keltaisen ja sille tulikin käyttöä kesälomareissulla.


Kävimme kesälomareissulla Ruotsissa. Ensin autolla toiseen mummolaan Sipooseen ja sieltä laivalla Tukholmaan ja pikkuhiljaa rannikkoa pitkin kotiin. Helsingissä törmäsimme sattumalta veljeeni ja hänen tyttöystäväänsä ja he veivät meidät Eläintieteelliseen museoon. En ole siellä ennen käynytkään ja suosittelen lämpimästi! Eläimet olivat todella hienosti aseteltuja ja tuntuivat suorastaan eläviltä.Laivamatka tuntui lapsesta hurjan jännittävältä ja lähtöä odotellessa kannella suorastaan pelottikin. Pallomeressä oli helppo unohtaa pelko. Tukholmassa oli alunperin tarkoitus käydä Skansenilla ja ehkä Junibackenillakin, mutta jätimme molemmat tällä kertaa väliin, kun tuntui, ettei muka ehtinyt ja raskinut ja toisaalta lapselle näytti olevan suuri elämys isot suihkulähteet keskustan puistoissa ja kuninkaanlinnan pihalla seisoneet hopekypäräiset vartijat. Valitettavasti oikea prinsessa jäi näkemättä. Tietääkö joku onko ruotsalaisilla vartijoilla yhtä tarkkaa kuin englantilaisilla virkaveljillään, etteivät saa ottaa kontaktia ohikulkijoihin? Neljästä vartijasta kolme olivat kuin patsaita, mutta yksi uskaltautui hymyilemään ja jopa salaa vilkuttamaankin hassuttelevalle pikkuneidille, joka uteliaana meni tietysti ihan viereen katselemaan "kaunista setää" ja vilkutti hurjasti jatkaessamme matkaa.

Sundsvallissa tuntui niin kovin tutulta. Amandasta parasta oli vuosittainen lohikäärmekilpailu. Erilaiset organisaatiot ja yhteisöt koristelevat lohikäärmepatsaita joista valitaan vuosittain paras. Patsaita on ripoteltu ympäri kaupunkia ja mikä hauskinta niillä saa myös ratsastaa.


Härnösandissa tuntui kuin olisi tullut kotiin. Mikään ei ollut muuttunut reilun vuoden takaisesta, mutta kaupunki on kyllä ehdottomasti yksi kauneimmista kesäisin. Härnösandista löytyi muuten reissun ensimmäinen leikkipuisto Ruotsin puolelta. Eikö ruotsalaislapset todellakaan leiki ulkosalla? Ihmettelin jo silloin vuosi sitten, kun leikkipuistot olivat aina tyhjiä, mutta luulin sen johtuvan talvesta. Tukholmasta ja Sundsvallista emme ylipäätään löytäneet ainuttakaan leikkipuistoa (kyllähän niitä Suomessa on jokaisen kaupungin keskustassakin plus jokaisella taukopaikalla pääteiden varressa) ja Härnösandissakin olimme ainoat, vaikka pitkän aikaa olimme leikkimässä. Ihan vertailun vuoksi alempana samassa paikassa viimevuoden helmikuussa otettu kuva :) (luulin, että olin sen silloin tänne laittanutkin) Kyllä on tyttö kasvanut.
Viimeinen yö vietettiin Luleåssa, mistä suunnattiin takaisin kotiin.Ihana reissu,mutta helteillä matkustaminen ei kyllä ole mitään herkkua.

2 kommenttia:

  1. Pakko kommentoida, vaikka olenkin armottoman myöhässä, kun lueskelin vanhoja kirjoituksiasi - miten olettekin onnistuneet missaamaan kaikki Tukholman puistot?? Siellähän on valtavasti upeita leikkipuistoja - ei tosin välttämättä ihan juuri keskestassa. Mä taas en ole Suomesta löytänyt ihan vastaavia. Vasastanin leikkipuisto Vasaparkenissa oli meidän suosikki, ja se oli niin täynnä väkeäyleensä että hyvä kun sekaan mahtui...

    VastaaPoista
  2. Uskon täysin että hienoja puistoja löytyy paljonkin. Eniten ihmetyttikin juuri tuo, ettei tosiaan niihin eksytty, eikä kukaan osannut meille niitä neuvoakaan, ei hotellien respoissa eikä myöskään turisti-infoissa. Ensi kerralla parempi tuuri.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...