maanantai 26. heinäkuuta 2010

"Isin työauto"

Tänä aamuna kotoa lähti normaaliakin iloisempi ja innostuneempi tyttö. Hän on matkustamassa mummolaan ja 250 km taitetaankin poikkeuksellisesti "isin työautolla". Tyttöä on kiehtonut ihan vauvasta asti isot ja kovaääniset työkoneet, mitä isompi ja värikkäämpi, sitä parempi. Hän tunnistaa nosturit, betoniautot, pakettiautot, rekat, kaivinkoneet ja traktorit. Isin työautot ovat hienoja ja isoja paketti- tai lava-autoja. Kyytiin vain pääsee niin kovin harvoin, kun turvaistuimen siirtäminen on niin iso urakka ja ilman istuinta ei olla uskallettu liikkua kuin pari äärimmäistä kertaa. Onhan ylipäätään isin kanssa kahdestaan matkustaminen ihan eri juttu, kuin koko perheen kanssa, ja vielä isolla valkoisella lava-autolla. Minä jäin töihin ja kotiin, V matkustaa Pyhätunturille työkeikalle ja vie samalla tytön matkan varrella sijaitsevaan mummolaan. Turvaistuin on ensimmäistä kertaa asennettu kasvot menosuuntaan ja korkeasta lava-autosta näkee kauas. Punainen hattu, sen alla leveä virnistys ja innokkaasti vilkuttava käsi näkyvät auton ikkunasta heidän poistuessaan pihasta.

Päiväkodin loma ja äidin lomattomuus, sekä isän kesälomien rajoittaminen sesongin vuoksi pakottavat meidät tänäkin kesänä turvautumaan isovanhempiin ja niinpä tyttö on tämän viimeisen viikon mummolassa, ennen päiväkotien avautumista. Varapäiväkodin hoitoon emme edelleenkään halua turvautua, se kun tarkoittaisi vaihtuvia hoitajia, vaihtuvia kavereita ja ihan vierasta hoitopaikkaa (tänä kesänä ei onneksi vaihtuvia hoitopaikkja, kuten viime kesänä) . Mummola on kaukana, mutta se on lapselle tuttu ja turvallinen paikka, missä mummon ja papan lisäksi näkee myös enoja. Toivottavasti ensikesänä kuitenkin voisimme viettää loman lapsen kanssa yhdessä.

3 kommenttia:

 1. Meillä on tosi helppo turvaistuin, siirellään sitä joka viikko omasta autosta vaarin autoon. Harmi jos teillä on joku hankala kapine!

  Ja tuo Suomen lomattomuus on kyllä käsittämätön juttu, ei voi muuta sanoa. Kuka siitä hyötyy, ettei ole yhtään lomaa ??? - ei edes työnantaja, kun työntekijät on sitten ihan puhki. Ruotsissa oon saanu aina jo ekana vuonna ihan normaalit lomat.

  Me päädyttiin samaan mummola-ratkaisuun ettei haluttu viedä varapäiväkotiin, kun meilläkin oli 4 päivälle tarvetta siihen.

  VastaaPoista
 2. Hei!

  Meillä kans vauva on äärimmäisen kiinnostunut autojen äänistä ja rauhottuu kun katsellaan ikkunasta liikennettä :D

  Mukavia tarinoita teidän elämästä! Jään seuraaman tulevia postauksia :)

  -Heidi

  VastaaPoista
 3. Kiitos Heidi, tervetuloa!

  Mari-Johanna, en ymmärrä minäkään tätä lomasysteemiä, enkä muutenkaan tätä pätkillä kiusaamista. Lainmukaanhan itäisi vakinaistaa viimeistään kahdenvuoden määräaikaisuuden jälkeen, mutta valtiolla on ihan yleinen käytäntö pätkittää 4-5 vuotta, ennen kuin vakinaistetaan kun kierretään laki palkkaamalla ainoastaan sijaiseksi ja pistämällä väliin kuukauden työttömyysjakso.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...