keskiviikko 11. elokuuta 2010

Diivailua

Edelliset postaukset ovat olleet niin negatiivisia, että nyt on pakko kertoa jotain hauskaa. Sarjassa hassuja sattumuksia osa 273:

Tyttö on alkanut esittää pientä diivailua vaatetuksensa suhteen. Helmet pitäisi olla usein kaulassa kun johonkin lähdetään ja samoin käsilaukkua pitäisi välillä kantaa päiväkotiinkin (aivan sama vaikka käsilaukku olisi muovipussi). Nyt tyttö kuitenkin repäisi päiväkodissa. Kaverilla oli samanlaiset nauhakengät kuin Aapalla, mutta Aapan perusruskeiden sijaan ihanana vaaleanpunaisena versiona. Iltapäiväulkoilulle tyttö oli muitta mutkitta napannut kaverin kengät ja pistänyt jalkaana. Nauhoja solminut hoitaja ei ollut osannut aavistaakaan, ettei kengät ole tytön, vaan laittanut kiinni ja lähettänyt pihalle. Kaveri tulee vessasta pukemaan ja kenkiä ei löydykään mistään. Hoitaja koitti tarjota Aapan kenkiä (jotka sattumalta ovat samaa kokoakin), mutta kaveri tuumi, etteivät ne ole hänen, eikä hän voi niitä laittaa jalkaan. Kaverirukka lähetetään pihalle kumppareissa. Minä saavun pian hakemaan ja huomaan jo portilta, että tytöllä on väärät kengät. Amanda tuumii muina miehinä, että kyllä nämä ovat minun ja pihalla oleva toinen hoitaja on hieman ihmeissään. Käyn hakemassa sisältä tytön omat kengät ja kaveri on ehtinyt tajuta tilanteen ja tullut vaatimaan omiaan. Amanda yhä täysin viattomana selittää, että nämä ovat hänen ja suorastaan loukkaantuu, kun määrään vaihtamaan kengät. Lopputulos on kaksi nyyhkivää tyttöä, toinen kun omat kengät on viety ja toinen, kun ei saanutkaan niitä ihania vaaleanpunaisia kenkiä. Naureskelimme hoitajien kanssa, että miten ne oppivatkin jo näin pieninä tuollaisia juttuja. Kotona varmistin, että Amandan kengissä nimiä ei voi olla huomaamatta.

Olen ostanut tytölle aika pitkälti unisex- värityksellä vaatteita. Kyllä sitä vaaleanpunaistakin löytyy, mutta värejä löytyy laidasta laitaan ja usein tyttö itsekin valitsee mieluummin jonkin muun sävyn. Autot- elokuvan hahmot ovat todella mieluisia, ainakin tähän asti ovat olleet ja niinpä ostin tytölle autot- hahmolla kuvitetut punaharmaan hansikkaat. Yleensä en edes osta vaatteita, joissa on joku televisio-hahmo, mutta näissä oli vain pieni kuvio kämmenselässä, joten ajattelin, että voisivat olla hauskat. Tarjosin niitä tytölle ja kysyin, että mitä tykkäät.
- En minä voi käyttää noita, ne on poikien hanskat! Isot tytöt käyttää vain prinsessoja!
Siis anteeksi kuinka?? Olin kaupassa ystäväni kanssa ja ihmettelimme miksi ylipäätään kaupassa pitää olla erikseen poikien ja tyttöjenosastot (tässä kyseisessä kaupassa ne eivät ole edes vierekkäin) ja sitten saan lapseltani tällaisen vastauksen. Onneksi pieni mieli on vielä ailahtelevainen ja parin päivän päästä hanskat varmasti kelpaavat hyvin. Pieni diivanalku taitaa kuitenkin olla jo kasvamassa...

2 kommenttia:

  1. Olen itsekin monesti miettinyt samaa, miksi tyttöjen ja poikien osastot täytyy olla erikseen. Tuntuu, että rikkoo jotain näkymätöntä sääntöä, kun sitten ostaa tytölle jotain sieltä "poikien puolelta". En mitenkään tieten tahtoen tahtoisi olla "erilainen", mutta ei niihin vaaleanpunaisiin hörsylöihin vaan viitsi tarttua... Joskus olen huomannut kyllä saman aikuistenkin osastolla. Siis että miesten puolelta löytyisi enemmän niitä meikäläisen värejä. Valitettavasti aikuisten kohdalla ei enää muuten toimi tällainen unisex-ajattelu..

    Joskus siskon kanssa naurettiin siskontytölle, joka samoin jo parin vuoden ikäisenä alkoi vaatia vaaleanpunaista ja kynsilakkaa ja koruja, vaikka siskoni ei itse ollut tällaista esimerkkiä tytölleen antanut. Että mistä ne sitten sen kaiken oppii... :) Prinsessuus lienee sisäsyntyistä.

    VastaaPoista
  2. Minäkin löytäisin usein mieluisempia kuoseja miestenpuolelta ja olenpa pari kertaa siirtynyt poikien osastolle ostamaan itselleni vaatteita, kun siellä on ollut mukavampia värejä. Prinsessuus todellakin on sisäsyntyistä! Meilläkin on alettu vaatia kynsilakkaa ja puuteria, vaikka itse en lakkaa kynsiäni oikeastaan koskaan ja puuteriakin menee nopeasti aamulla. Tänä aamuna päiväkotiin vietiin prinsessa jolla oli niin kaula- kuin rannekorujakin ja tunikaa piti arvioida tarkkaan, onko se tarpeeksi hieno :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...