maanantai 30. elokuuta 2010

Syysvaatteita

Syksy näyttää olevan kovaa vauhtia tulossa. Onneksi olin hyvissä ajoin liikkeellä ja juuri sopivasti ensimmäisille syyspäiville sain valmiiksi tytön uuden takin.
Takissa vilistää koko lauma satuhahmoja. Selässä seikkailee punainen kettu, rinnassa kaksi pupua, hupussa peura. Toisessa hihassa on pilvi ja toisessa pieni mökki.

 
Takin kaavat on muokattu paristakin takista ja hupparista. Materiaalina on paksu painettu puuvilla päällikankaana ja ohut yleispuuvilla vuorena, sekä välissä ohut vanu.

 
Kun mies on maailmalla, eikä pääse kuvaamaan, pitää laittaa lapsi malliksi omillekin neuleille ja kuvata itse. Neuloin siis pipon itselleni, mutta samalla lailla se näyttää istuvan tytöllekin. Lankana on kaverin kirpputorikasasta löytynyt lanka jota oletan Nalleksi. Ohje löytyi täältä tosin pikkuisen muokaten.

Mikä siinä muuten onkaan, ettei valmiita kaavoja ja ohjeita tahdo löytyä millään vaan aina joutuu soveltamaan. Minusta tuntuu että ainoa kaava mitä olen käyttänyt moneen vuoteen ilman muutoksia on lapsen legginsien kaavat. Olen etsinyt viime aikoina kaavoja ihan perus collegehousuille, mutta tuloksetta. Puhumattakaan sitten, kun etsii kaavoja takkia varten, joko lapselle tai itselle. Omat vaatteet on tullut nykyään tehtyä pitkälti Joka tyypin kaavakirjan peruskaavoilla, mutta miksei vastaavaa teosta löydy lapsille? Viimeisen puolen vuoden aikana on tullut luettua kymmeniä vuosikertoja käsityölehtiä ja selattu kirjoja useissa kirjakaupoissa ja kirjastoissa niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Tuloksetta. Sinällään kaavojen muokkaaminen ei ole ongelma, mutta kun kaavojen piirtäminen on muutenkin kaikkein ikävin vaihe, olisi mukava jos yhtiä housuja varten ei tarvisi piirtää kovin monien housujen kaavoja joista yhdistellä yhdet hvyät. Varsinkin kun muutaman kuukauden kuluttua saa taas tehdä saman uudelleen, kun vanha kaava on jo liian pieni lapselle.


6 kommenttia:

 1. Aivan ihana takki! Mäkin haluan Pompolle tuollaisen. Wau!

  VastaaPoista
 2. Voi vau! Mä oon ihan kade, kun en itse oikein pidä ompelemisesta enkä siinä keskitasoa prempi edes ole - kaikki on aina vähän sinnpäin... ;) varsinkin nyt olis kiva ommella lapselle kivoista kuoseista, kun kaupoista ei meinaa löytyä.

  VastaaPoista
 3. Vau, tosi hieno takki. Mistä tuo ihana kangas on peräisin?

  VastaaPoista
 4. Ihana on! Minuakin kiinnostaa mistä kangas on peräisin.

  Kaavojen kanssa minullakin on usein samanlaista taistelemista.. Aina aika-ajoin selailen toiveikkaana kaikki omistamani käsityölehdet läpi, jotta löytäisin juuri sen etsimäni, mutta eipä ole vielä koskaan tainnut löytyä täysin sitä mitä kulloinkin etsin. Kaavojen kanssa tolskaaminen on minustakin ikävin vaihe ompelua. Tilan puute vielä lisää kaavojen pyörittelyn hankaluutta. Olisi kiva joskus tosiaan löytää etsimänsä valmiina. Ehkä selailen vääriä käsityölehtiä...

  VastaaPoista
 5. Kangas on peräisin Ikeasta, mutta mukava jos se ei heti pistänyt silmään :) Samaa kangasta kun olen kankaan leikkaamisen jälkeen nähnyt aika monella verhoina.

  Tilan puute, on minullakin iso ongelma kaavojen kanssa. Yleensä piirrän kaavat olohuoneen matolla, tarpeeksi suurta pöytää kun en omista. Toinen ongelma on jo piirrettyjen kaavojen säilyttäminen. Olen kokeillut kansiota muovitaskuineen sekä isoja kirjekuoria, mutta kumpikaan ei ole osoittautunut kovin hyväksi menetelmäksi pitemmällä välillä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...