maanantai 6. syyskuuta 2010

Puolukoita

Viimeinkin saimme ihanan syyskirpeän päivän, ilman hyytävää kylmyyttä. Meidän perhe suunnisti puolukkametsään. Paluumatkalla tajusin, että tämä oli minun ja mieheni ensimmäinen yhteinen marjastusreissu koko viisivuotisen yhdessäolomme aikana. Metsässä olemme kyllä olleet, ja tykkään marjastamisesta, mutta jotenkin V on onnistunut luistamaan siitä joka vuosi. Vaan ei enää.

Amandasta oli mukavaa olla metsässä, vaikka hän väsyikin melko nopeasti pehmeässä maastossa. Ämpäriin kertyi sekalainen saalis mustikoita, puolukoita ja variksen marjoja, jotka kaikki päätyivät sulassa sovussa vatsantäytteeksi. Kun marjat eivät enää kiinnostaneet, siirryttiin tutkimaan sammalia, jäkäliä ja sieniä, sekä etsimään mahdollisimman suurta kiveä minkä päälle kiivetä. Niin ja tietysti keksimään marjastuslauluja. Tämä tyttö ei hevillä katoa metsään, eikä törmää petoeläimiin, kun laulu kuuluu pitkänkin matkan päähän, vaikka tyttö muuten katoaisi kyykkiessään ja mustikanvarvunkin taakse. Eilen ommeltu pilkullinen pipo vielä auttaa maastoutumisessa ruskeanharmaalla sävyllään.

Saaliiksi saatiin kattilallinen puolukoita, joista illan jo pimennyttyä keitettiin hilloa. Nukkumaan mennessä kotona leijui ihana makea tuoksu. Mikä siinä muuten onkaan, kun viimeisen parin vuoden aikana yhä useampi alle 30- vuotias ystäväni on intounut keittämään hilloja, kasvattamaan vihanneksia itse ja valmistamaan viikonloppuisin tuhteja pataruokia? Onko retro muotia myös ruokamaailmassa?

2 kommenttia:

  1. Jospa se on sitä "slow lifeä" (kun kaikelle pitää nykyisin olla jokin määritelmä ja kategorisointi).

    VastaaPoista
  2. Sitä varmaankin :) Luultavasti kyse on enemmänkin elämäntilanteen muutoksesta, vielä muutama vuosi sitten vertailtiin lähinnä nuudelimerkkejä ja haettiin nopeinta, helpointa ja vähinten tiskiä vaativaa tapaa keittää ne. Lapsen myötä on alkanut kiinnostaa ruoan alkuperä ja sisältö ihan eri tavalla. Ja ehkä en ole ainoa, jonka muistoissa mummo keitti hilloja vailla kiirettä ja jonka luona kaikki maistui paljon paremmalta kuin kotona.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...