torstai 25. marraskuuta 2010

Iltatoimia osa 576

Meillä haetaan edelleen perempia ja tehokkaampia tapoja saada lapsi illalla nukahtamaan. Olen jo luovuttanut sen suhteen, että lapsi nukahtaisi nätisti yksin omaan sänkyynsä ennen kuin isä taas palaa kotiin, mutta yritän saada ainakin rauhoitettua iltoja ja löytää keinoja joilla illoista tulisi mukavampia molemmille. Tämän viikon olemme kokeilleet musiikkia rauhoittimena. Meillä kuunnellaan muutenkin paljon radiota ja levyjä, ja jossain vaiheessa jo kokeilin soittaa lastenlauluja tai satulevyjä lapselle nukkumaan mennessä. Ne yritykset kaatuivat surkeasti, lapsen vain innostuessa lisää. Television katselu saa lapsen hermostumaan, hän kun kuuleet äänet tai vähintäänkin vilkkuvan valon. Eikä tilannetta helpota yhtään, että äiti käy tuhahtelemaan ja mutisemaan, joka kerta kun televisiossa näkyy mainos Pyhän uudesta hissistä joka on juuri avattu. Viikonloppuna V kuitenkin huomasi, että lapsi rauhoittui selvästi, kun hänelle soitti rauhallista musiikkia nukkumaan käydessä (isän kanssa tietysti oli nukahtanut alle viidessä minuutissa). Koska musiikkimakuni ei ole ihan sama kuin V:llä, olen nyt hakenut sopivia levyjä omista mieltymyksistäni. Uusi fantasia ja Scandinavian Music Group tuntuvat ainakin rauhoittavan ja pari iltaa ollaankin selvitty ilman huutoa ja lapsi on jopa maannut rauhassa sängyssään odottaen unta. Sen sijaan Macy Gray, Paleface ja Pariisin kevät saavat vain tanssimaan. Tänä iltana olisi tarkoitus kokeilla Anna Puuta ja Rinneradiota (minullako omituinen musiikkimaku?). Paria chill out- kokoelmaa voisi kokeilla myös. Otan mielelläni vinkkejä vastaan mitä muita voisi kokeilla! Toisaalta vaikka näillä ei lasta saisi nukahtamaan yhtään nopeammin, omat hermot kestävät huomattavasti pidempään, kun kuuntelee musiikkia ja virkkaa.

4 kommenttia:

 1. Oletko kokeillut klassista musiikkia? Me saatiin sellainen kolmen cd:n boksi klassista musiikkia (vauvalle kylläkin). Siinä on teemoittain musiikkia leikin taustalle, päiväunille ja nukkumaan mentäessä. Noi unikappaleet tietysti niitä rauhallisia.

  VastaaPoista
 2. En kyllä ole. Pitääkin etsiä joku sopiva levy. Kiitos.

  VastaaPoista
 3. Itse huomasin, että Vilja rauhoittui jo melkein heti syntymän jälkeen aina pianomusiikkia kuullessaan. En tiedä onko tämä edes totta, saattaisi olla että mikä tahansa klassinen toimisi. Mutta me olemme soittaneet pianomusiikkia ja erityisesti Amelie-elokuvan soundtrack on kova sana (koska sitä tykkään kuunnella itsekin). Sieltä löytyy useampikin kaunis, mutta erityisesti seuraavia kannattaa kokeilla:
  "Comptine d’un autre été: l’après-midi" sekä
  "La Valse d'Amelie piano version"
  Uskoisin, että molempia voi kuunnella netistäkin.

  VastaaPoista
 4. Teilläkin on nukkumisvaikeuksia -niin tuttua myös meille... me ei olla kokeiltu musiikkia ollenkaan, pitäisi varmaan yrittää.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...