sunnuntai 30. tammikuuta 2011

3 vuotta!

Meidän pieni suuri Ryynimme on jo kokonaiset 3 vuotta vanha. Ihan hurjaa! Synttäreitä juhlittiin viikonloppuna ja maanataina, jolloin siis oli oikea syntymäpäivä oli päiväkodissa herkuteltu Amandan tuomilla kekseillä ja laulettu toivelauluja. Joten järkyttävää että pikkutytön synttäreitä tarvitsee juhlia kotonakin kahtena päivänä, mutta onneksi päädyttiin tuohon ratkaisuun. Lauantaina kävi isovanhempia, lapsettomia pariskuntia sekä pikkuvauvaperheitä. Sunnuntaina taas juhlittiin riehakkaammin lapseperheiden kera. Kuusi 3-4-vuotiasta saa aikaan hurjasti ääntä ja liikettä. Mukavat synttärit meillä kyllä kaikesta huolimatta oli. Synttärisankari toivoi dinosaurusteemaa ja niimpä meillä tarjoiltiin dinosauruskakkua ja dinosauruspikkuleipiä muiden herkkujen ohella.


Torstaiaamuna kävimme neuvolassa. Yllätyksekseni tytölle tehtiin jo LeNe-testejä. Ole luullut että niitä tehdään vasta aikaisintaan nelivuotiaana, enkä muutenkaan ollut noista yhtään perillä. Vaakaviiva meinasi ensin tulla pystyyn, mutta muuten tehtävät sujuivat hienosti. Väriympyrät tuli lajiteltua oikeisiin laatikoihin ja kuvista tyttö osasi hienosti kertoa mitä tapahtuu. Hän jopa sai kopin pallosta, vaikka se ei ole onnistunut juuri koskaan kotona leikkiessä. Pituuden mittaus on edelleenkin tytöstä kovin pelottava toimitus, mutta onnistui onneksi ilman itkua. Pituutta ja panioa olikin tullut niin, ettei tarvitse tänä vuonna uudestaan mennä. Painokäyrä oli jo ihan vaakasuora ja pituuskäyräkin kovasti loiventunut, vaikka laskusuuntainen on edelleenkin. Uudet mitat ovat siis 89cm ja 11 300g. Niin ja siitä nuoresta vastavalmistuneesta tytöstä jonka kokemattomuus ja epäröinti ärsyttivät suuresti vuosi sitten, oli tullut oikein pätevän ja vakuuttavan oloinen terveydenhoitaja, joka reilusti vastasi kaikkiin askarruttaviin kysymyksiini.

3 kommenttia:

 1. Onnea Amandalle! Mut ei oo totta!! Mun 8 kk lapsi painaa saman verran! Heh, niin ne on erilaisia...

  VastaaPoista
 2. Onnea paljon paljon kolmevuotiaalle !

  Ja hehheh.. samaapa ajattelin minäkin kuin yllä, että meidän tylleröinen 9kk painaa myös reippaasti päälle 10 kiloa. Että semmoisia muksuja :D

  VastaaPoista
 3. Amanda kiittää! Onhan nuo muksut erikokoisia. Jotenkin sitä vain ei itse ollenkaan huomaa lapsensa olevan pieni. Amanda osaa kyllä kompensoida pientä kokoaan kovalla äänellä, kipakoilla mielipiteillä ja neuvolan terveydenhoitaja oikein ihmetteli erittäin selkeää ja sanavarastoltaan laajaa ja värikästä puhetta. Jyllätköön muut massalla ;)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...