lauantai 19. maaliskuuta 2011

Kun itse saa valita

Aaamulla heräsin ihmeelliseen ähinään ja pyyntöön: "äiti auta!" Tyttö seisoi sänkymme vieressä t-paita päällä ja sukkahousut väärin päin puolitangossa. "En saa näitä sukkahousuja!" Käänsin sukkahousut oikein päin ja autoin ne jalkaan, pähkäillen samalla, että kyllä tytöllä oli illalla yöpuku päällä nukkumaan mennessä. "mistä sinä nämä vaatteet otit?" No kaapista, pitää laittaa loput." Tyttö vilahti tiehensä. Unisena mietin, mitenkähän tyttö on ylipäätään löytänyt vaatehuoneesta, missä hänen kaappinsa sijaitsee, yhtään mitään, kun suoraan oven edessä on iso ompelulaatikko ja sen päällä vielä pari peittoa. Lähdin keittiöön lataamaan kahvin- ja vedenkeittimiä ja keittiiöön tupsahtaa tyttö täydessä vaatetuksessa. Vähän liiankin täydessä. Päällä oli aiempien alusvaatteiden lisäksi pitkähihainen tunika, legginsit, hame ja mekko. Oli pakko kysyä, että mihinkähän oikein olet menossa. "no päiväkotiin!" Yleensä tyttö viihtyisi mieluiten ilman vaatteita tai ainakin mahdollisimman vähissä vaatteissa, yöpaita on oikein mukava vaikka koko päivän, jos hän saisi päättää. Tällä viikolla on muutamaan otteeseen keskusteltu, voiko joka päivä käyttä hametta, varsinkin jos äiti on jo tuonut housut ja paidan valmiiksi ja on jo kiire töihin, ja onnistuuko jumpassakäynti mekossa. Ehkä hän ajatteli, että kun on nopea, saa itse päättää mitä pukee. Reipasta!

2 kommenttia:

 1. :) Tuttua.
  Hame tai mekko pitäisi olla aina päällä. Ja niitä voi ihan hyvin laittaa päällekkäin vaikka kuinka monta.

  VastaaPoista
 2. Haa - jännityksellä jäänkin odottamaan Tyynen pukeutumisintoa tai pukeutumattomuusintoa muutaman vuoden päästä. Toivo kun laittaa päälle just ne vaatteet, jotka annan. Paitsi silloin kun näkee oman vaatelaatikkonsa sisällön, niin silloin AINA haluaa työkalupuseron. Laatikoita eivät saa lapset auki, sen verran vanha laatikosto on. Minäkään en huonoina aamuina jaksa laatikoita repiä auki.

  No, jonkun hatun se hakee päähänsä eteisen arkusta aina jossain vaiheessa ja sitä kyllä vaihtelee useasti päivän aikana.

  Minähän pidän Tyynellä miltei päivittäin mekkoa ja tuskin se housuiksi vaihtuukaan ennen kuin tyttö itse sitä haluaa.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...