torstai 14. heinäkuuta 2011

kesäloma

 Tänä vuonna emme tehneet mitään varsinaista kesälomareissua, oma kunto ja miehen lomien myöhäisyys kun ei oikein anna myöten, mutta ehdimme sentään muutamaksi päiväksi pääkaupunkiseudulle. Meille Helsinginreissu tarkoittaa mummolaa ja enon tapaamista ja tällä kertaa kävi niin hyvä tuuri, että tavattiin myös kummitäti ja isomummi sekä ihan uusi pikkuserkku. Lisäksi meidän Helsinginreissuihin kuuluu ehdottomasti metrolla ja raitiovaunulla ajelua.

Kävimme myös Lintsillä. En ole itse käynyt siellä koskaan aiemmin, lapista kun olen kotoisin. Lapsella oli hurjan hauskaa vempeleissä, eikä voi kyllä aikuisetkaan valittaa. Ainoa miinus oli, ettei maailmanpyörään päässyt alle 100 cm pitkä lapsi ja se oli se mitä olimme etukäteen odottaneet ja puhuneet. Hattara ja puhuva roskis korvasivat harmitusta kovasti.
Porvoon vanha kaupunki kuuluu myös meidän vakikohteisiin. Ihana idyllinen alue, vanhoja rakennuksia ja pikkubutiikkeja.  Paras paikka on lelukauppa Riimikko, jonka ovelta löytyy myös tämä prinsessatuoli. Liike on erikoistunut nukkekotitavaroihin, mutta valikoimiin kuuluu hurjan paljon ihania leluja
Pyrimme ihan tietoisesti välttämään "ylimääräisiä" teemakohteita yleisesti ottaen. Linnanmäki oli tällä kertaa poikkeus, se kun piti olla alunperin juttu, mihin eno vie tytön, mutta töiden vuoksi hän ei päässytkään ja tyttö käyntiä odotti. Muuten emme teemapuistoihin ja vauhtivempeleisiin suuntaa. Kolmevuotiaalle tuntuu olevan isoja elämyksiä jo ihan suihkulähteet puistoissa, katumuusikko, jäätelön, mansikoiden tai herneiden syönti torilla, ison kirjakaupan lastenosasto, lokit ja risteilyalukset kauppatorin rannassa, metrolla tai raitiovaunulla matkustaminen tai tuomiokirkon pitkät portaat. Ajomatkalla Helsinkiin pysähdyimme syömään eväitä levähdyspaikalle, kun tyttö tuumi innoissaan, ettei ole koskaan ollutkaan tällaisella retkellä ja voileipäkin maistui paljon normaalia paremmin. Joka paikasta löytyy kaiteita, korokkeita, portaita tai muita ulokkeita, joissa kokeilla kiipeilytaitoja ja tasapainoa.
 Reissumyssyksi valmistui pikapikaa juuri ennen lähtöä ohut lippahattu. Kaavoja en mistään tähän hätään löytänyt, joten piirtelin kaavat yhden pipon ja yhden lippiksen muotoja mukaillen. Tyttö löysi samanmallisen hatun Marimekon myymälästä, eikä olisi milään luopunut myssystä ellei äiti olisi luvannut tehdä samanlaista (voitte vain kuvitella mikä oli sen myssyn hinta). Kangas on äitini kaappien perukoilta, ilmeisesti siitä on tehty jotain minulle lapsena, ainakin nuken petivaatteet muistan. Vuorena on lakanakangasta, jotta myssy olisi mahdollisimman kevyt.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...