tiistai 20. maaliskuuta 2012

Välikausi!

Olen kirjoittanut tästä aiheesta ennenkin, mutta aina tämä on yhtä hankalaa. Nimittäin välikausivaatteiden hankkiminen. Keväällä todella huomaa lasten kasvun, kun syksyllä varastoon pakattujen välikausivaatteiden hihat ja lahkeet ovat käyneet auttamattoman pieniksi ja rintakehästä puristaa. Joka vuosi on yhtä hankalaa tietää milloin on oikea hetki mennä kauppoihin, siis että kaikki mallit ovat jo saapuneet, mutta kokoja vielä löytyy. Tänä vuonna olin myöhässä. Amandalle havittelin Po.P:n takkia, sitä ihanaa mustaa, jonka ilmeisesti kaikki muutkin ovat halunneet. Olin kyllä varautunut siihen, että juuri sitä takkia ei välttämättä enää löydy oikeaa kokoa ja hieman mietiskelin kakkosvärivaihtoehtoa. En kuitenkaan ollut kuvitellutkaan, ettemme saisi mitään takkia. Siis koko liikkeessä ei ollut ainuttakaan koon 104 takkia! Ei muuta kuin kiertämään loputkin lastevaateliikkeet. 

Jos ei ole vaatteiden osto helppoa isommalle, on se vieläkin hankalampaa pienemmälle. Millaiset kevätvaatteet tarvitsee vauva, joka toistaiseksi vain köllöttelee vaunuissa, mutta joka saattaa jo kuukauden kuluttua istua itse ja ainakin keinussa istutaan kunhan lumet sulavat sen verta että pihan keinu paljastuu. En halua ostaa mitään liian isoa tönkköä kosteusuojattua haalaria, joka on hankala vaunuissa, mutta ihan pelkillä villavaatteillakaan ei pärjätä. Äitiyspakkauksen vanuhaalari on jo nyt nafti ja Amandan vanha vaaleanpunainen kaksiosainen fleecepuku on lahjoitettu kummitytölle jo ajat sitten, joten kaapeista ei löydy yhtään mitään.

Tuloksena on seuraavanlainen varustus:
Molo Kids:n softshell- takki ja kuorihousut. Tämän merkin vaatteet ovat olleet mitoitukseltaan loistavat meidän hokalle pitkäjalkaiselle tytölle. Onneksi ostin housut jo viikko sitten, ne kun olivat myymällän viimeiset varaston perukoilta. Ehkä hieman synkkää väritystä tullaan piristämään värikkäillä asusteilla. Tyttö itse oli takkiin todella ihastunut ja halusi ehdottomasti tämän, tai sitten hän oli vain kyllästynyt useisiin sovituksiin ja kaipasi jo reippauspalkkioksi luvatulle leivokselle kahvilaan.


Valolle löytyi yllättäin tämä Mini Rodinin farkkuhaalari. Olin nähnyt kuvan facebookissa jo aiemmin, eikä se sytyttänyt silloin yhtään, mutta liikkeessä se miellytti heti. Ei välttämättä mikään hiekkalaatikkohaalari, mutta pehmeänä ja ohuesti vuoritettuna se on varmasti todella mukava vaunuissa nukkuessa ja rattaissa istuessa. Ja kyllä tuo päällä kelpaa keinuakin.

Helpotuksen huokaus kun nämä on saatu hankittua. Molemmille olisi tarkoitus ommella vielä takit, mutta ne on pikkujuttu tuoho kauppojen kiertelyyn verrattuna. Kevät saa siis tulla! Tai no kenkiähän en ole vielä miettinytkään...

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...