maanantai 30. huhtikuuta 2012

8kk

Kahdeksan kuukauden ikäinen istuu jo tukevasti, jyystää leluja, pärisyttää, naksuttelee kieltään ja höpöttelee äbyh ja bäy-bäy- kielellään. Konttaaminen ei edelleenkään kiinnosta, mutta ryömintävauhti on kova. Kovasti myös kiipeillään ja noustaan polvien päälle tukea vasten. Neuvolassa saatiin mitoiksi 70 cm ja 8640 g. 


Soseita maistellaan jo useita kertoja päivässä. Kasvispainotteisesti mennään, vaikka lihaakin on maistettu. Iltaisin syödään puuroa. Koitan tehdä mahdollisimman suuren osan soseista itse. Hedelmäsoseet ostan valmiina, tosin hedelmiä syödään kyllä jonkinverran ihan paloina ja omenaa olen kokeillut myös raastaa. Keittämätön omena raasteena on vain kovin kirpeää pienen suuhun. Suosimme luomua ja ruokapiirin kautta luomukasvisten hankkiminen on helppoa ja tuotteet laadukkaita. Amandan kohdalla en oikeastaan edes miettinyt valmissoseiden koostumusta. Lähinnä ajattelin, että lapsi saisi monipuolisemmin makuja, kun kaupan soseita syödään välillä, esim. tonnikalaa ja palsternakkaa kun tulee harvemmin laitettua. Nyt tuli luettua tuoteselosteita tarkemmin ja muutama seikka alkoi ihmetyttää. Miksi ihmeessä kaikkiin soseisiin lisätään tärkkelystä? hedelmäsoseissa sen jokseenkin ymmärrän, persikkasose kun on todella litkua sellaisenaan, mutta miksi riisi- tai tapiokatärkkelystä lisätään jopa perunasoseeseen? Erilaiset happamuudensäätöaineet myös arvelluttaa. Onneksi löytyy vauvanruokamerkkejä, joilta löytyy 100% hedelmää tai kasvista sisältäviä soseita, mutta hinnat kannustavat keittelemään vaikka iltamyöhälläkin.

Valon herkkuja ovat porkkana, parsakaali, bataatti ja kurkku.


Vaikka neuvolakäyrät ovat laskusuunnassa, vaatteet menevät nopeasti pieniksi ja siksi teinkin pikatikkinä potkuhousut. Kangas on Ikasyriltä ja kaava Ottobren tilauskaava. Olkaimista tuli hieman hassut, mutta muuten nallehaalareista tuli kivat. Ottobren kaavat ovat yleensä melko lyhytselkäistä mitoitusta, mutta näissä olisi riittänyt pituutta ilman lisäystäkin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...