perjantai 15. kesäkuuta 2012


Posti toi meille paketillisen Fludent- tuotteita kokeiltavaksi. Kiitoksia vain Lauralle. Paketti sisältää aikuisille tarkoitetun mintun makuisen suuveden, lapsille tarkoitetut mansikan ja hedelmämintun makuiset suuvedet sekä lasten hammastahnan. Itse en käytä suuvettä lainkaan, johtuen ihan siitä etten pidä niiden mausta, enkä varsinkaan siitä metallisesta jälkimausta mikä suuvesistä yleensä jää koko päiväksi. Luotan sähköhammasharjani riittävyyteen. Miehelle tämä suuvesi kelpasi kuitenkin mainiosti ja hänestä maku on raikas. Lasten suuvedet on tarkoitettu yli 6- vuotiaille lapsille, mutta Amanda sai kuitenkin maistaa. Mansikan makuinen suuvesi oli niin hyvää, että sitä on pitänyt saada nyt joka hammaspesulla. Ikäsuosituksen vuoksi, emme ole kuitenkaan uskaltaneet antaa kuin muutamana iltana viikossa. Itsellenikin tuo mansikan maku kyllä kelpaa ja tätä suuvettä on tullutkin käytettyä myös itse. Herkullinen maku myös auttaa muistamaan suuveden käytön, suositushan olisi aamuin illoin. Myös hedelmäminttu kelpasi lapselle. Eniten kuitenkin yllätti hammastahna. Meiltä on aiemmin löytynyt milloin minkäkinlaista lastenhammastahnaa ja mitä imelimmän makuisia, mutta yllättäin reilu mintun maku olikin Amandasta niin hyvä, että entinen vaaleanpunainen tahna sai väistyä. Lisätietoja tuotteista, sekä hauskoja videoita lasten ajatuksista hampaidenpesusta löytyy TÄÄLTÄ

Olen itse menossa iltapäivällä hammaslääkäriin paikkauttamaan reikiä (joo, monikossa). Lasten hampaista koitammekin pitää sitäkin parempaa huolta. Valitettavasti tässä kaupungissa lasten hammashoito hammaslääkärissä on ihan retuperällä. Amanda pääsi ensimmäisen kerran hammaslääkärille vasta 3- vuotiaana ja alkaa vaikuttaa siltä että samoin käy myös Valolle. Suositusten mukaan alle 1,5- vuotiaille pitäisi järjestää vähintäänkin suuhygienistin infotilaisuus, mutta ajankohtien muuttumisen vuoksi putosimme välistä Amandan vauva-aikana ja ilmeisesti niin käy taas. Amandan kohdalla piti olla suuhygienistikäynti lapsen täytettyä vuoden ja juuri ennen syntymäpäiviä vuodenvaihteessa tehtiinkin muutos, että suuhygienisti pitää infotilaisuuden 6- 10kk ikäisten vauvojen vanhemmille, mihin me emme tietenkään saaneet osallistua. Miten teillä on hoidettu lasten hammaslääkärikäynnit?

2 kommenttia:

  1. Meillä eka tarkastus 6 kk -ikäisenä - suuhygienisti tekee sen. Sitten 2-vuotiaana neuvolan täti kurkkaa suuhun, 3 v suuhygienisti, 5 v suuhygienisti ja siitä eteenpäin en tiedä. Mutta minusta ihan hyvin ja riittävää on tuo.

    VastaaPoista
  2. Tuo kuulostaa ihan hyvältä Minna. Eniten minua harmittaa juuri tuo ensimmäinen tarkastus joka on poistettu kokonaan. Esikoisen kanssa varsinkin olin tosi epävarma miten niitä hampaita pitäisi hoitaa, milloin hammastahnaa ja ylipäätään tuleeko lapselle hampaita, kun ne ensimmäiset puhkesivat vasta 11kk iässä. Nyt osaa jo ottaa rennommin, mutta tuntuu hullulta, että ensimmäisen kerran saa harjausohjeita vasta vasta kolmevuotiaana, neuvolassa kun ei ole kertakaan hampaita katsottu, korkeintaan kysytty onko niitä ylipäätään.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...