sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

Piknikillä

Tänä viikonloppuna Oulussa juhlitaan Rotuaari Piknikillä. Perinteisesti festivaali tarjoaa jotain jokaiselle ikäluokalle lapsista aikuisiin, kattaen erilaisia musiikkigenrejä. Perjantaisin esiintyjiksi on valittu nuoria aikuisia kiinnostavia artisteja, usein naisartisteja. Ilmaiskeikkalla jo iltapäivällä esiintyi oululainen Bajo Cero. Laittakaa nimi mieleen! Olimme paikalla koko perheen voimin, kuten yös useampi ystäväperhekin.


Bajo Cero luokittelee itsensä flamencopohjaiseksi worldfuusiomusiikiksi ja soundi on kyllä sellainen, että myös he, joita flamenco ei kiinnosta tippaakaan, viihtyy ja tykkää. Sateesta huolimatta musiikki sai hyvälle tuulelle.


Amandakin tuntui nauttivan musiikista, vaikka melko nopeasti seuraaminen vaihtui toisten lasten kanssa juoksemiseksi. Ja kyllä, myös Amandan kuulo oli suojattu, pipon alta löytyy korvatulpat :)

Illan esiintyjinä olisi olleet Jukka Poika, Chisu ja PMMP ja harmitus oli valtaisa kun liput ehdittiin myydä loppuun, ennen kuin sain omani. Ilmaiskeikan jälkeen poistuimme siis alueelta ja jatkoimme ystäväni kanssa kahdestaan "äitien virkkausiltaan". Lainausmerkeissä siksi että minulla oli mukana virkkuukoukun sijasta pyöröpuikot ja myös siksi, että läheskään joka kerta emme ole edes kaivaneet käsitöitä esille, eivätkä ne ole aina olleet edes mukana. Olemme siis käyneet jokusen kerran erään ystäväni, joka myös on useamman lapsen äiti, kanssa tuulettumassa ilman lapsia ja ilman miehiä. Ajatuksena oli alunperin virkata yhdessä, jakaa yhteinen harrastus ja ehkä hieman neuvoja ja ohjeita, mutta näistä muodostui hyvin nopeasti keskustelu- tai oikeammin purkautumisiltoja. Olimme ajatelleet, että olisimme istuneet johonkin festarialueen aitojen ulkopuolelle kuuntelemaan musiikkia, mutta sateen vuoksi päädyimme tuttuun kahvilaan. Pari kierrosta saimme neulottua ja virkattua, mutta erityisesti saimme puhuttua, puhuttua ja puhuttua. 

Oulun kahvilat sulkevat ovensa jo kahdeksalta, joten siirryimme terassille. Terassilla törmäsimme ystäväni meitä melkein kymmenen vuotta nuorempaan lankoon. Hän sai meidät tuntemaan itsemme todella tädeiksi, kysyttyään mitä meillä on tapana tehdä lasten mentyä nukkumaan. Hänen ehdotuksensa oli viinin siemailua ja kirjoittamista tai piirtämistä tai jotain muuta luovaa ajatustyötä. Totesimme ystäväni kanssa yhteen ääneen: pyykinpesukone, astianpesukone ja illan kruununa facebook! Olisihan se mukava viettää ilta hyvän musiikin, kirjojen, elokuvien ja muun rentoutumisen merkeissä, mutta joskus ne kotityötkin on tehtävä ja valitettavan usein illat menevätkin koneita täyttäen ja tyhjentäen. Viimeaikoina olen kyllä kiitettävän usein istunut ompelukoneen ääressä, mutta ei sekään varsinaisesti vastaa mielikuvaa rentoutumisesta. Mitä te teette iltaisin lasten mentyä nukkumaa?

4 kommenttia:

  1. Meidän perheessä on toistaiseksi vain yksi lapsi, puoli- vuotias, joten kotityöt saa usein tehtyä päiväunien aikana. Iltaisin lapsen mentyä nukkumaan tulee usein ulkoilutettua koirat ja syötyä päivällinen miehen kanssa kaksistaan. Ja mies kyllä toisinaan nauttii myös sen lasillisen punaviiniä rauhassa ja hiljaisuudessa :)

    VastaaPoista
  2. Meillä lapsi menee nukkumaan yleensä vasta 21-22 välillä, joten siinä ei kyllä enää kannattaisi tehdä paljon mitään, jotta ehtii itsekin nukkua ;) Usein tulee sitten vasta syötyä oma iltapala rauhassa ja katsottua samalla vähän aikaa telkkaria. Kotityöt yritetään tehdä päiväuniaikaan tai vaikka sitten lapsen ollessa hereillä ja odottaessa esim. syöttötuolissa jos on vähän turhankin innokas auttamaan ;)

    VastaaPoista
  3. Meillä lapset menevät nukkumaan seitsemän jälkeen, joten teoriassa aikaa olisi kyllä muuhunkin. Isompi lapsista ei nuku päiväunia, joten sen vuoksi kotitöiden tekeminen päivällä ei aina onnistu. Toisaalta se on ihan tietoinen valinta, että kun vauva nukkuu, isosiskolla on oikeus kahdenkeskiseen aikaan äidin kanssa ja silloin luetaan satuja ja leikitään. Meillä onneksi mies osallistuu todella hyvin kotitöihin, joten yksin ei ainakaan tarvitse touhuta ja inhan sekin toisaalta yhteistä aikaa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...