keskiviikko 15. elokuuta 2012

Äitiyspakkaus

Uusi äitiyspakkaus on julkaistu tänään. Äitiyspakkaushan on keksitty jo 30- luvulla ja edelleen tänä päivänä suurin osa esikoista odottavista äideistä pakkauksen ottaa ja yllättävän moni uudelleensynnyttäjä myös. Kela on osallistunut Design Helsinki 2012- vuoteen ja laatikolle suunniteltiin kilpailuna ihan uusi ulkonäkö. Sisältö jatkaa tuttua perinteistä linjaa neutraalein sävyin, mutta jotain uutta on paketissa joka vuosi.

Amandalle otin pakkauksen ja hyötyä siitä kyllä olikin. Molemmat lapset ovat nukkuneet pahvilaatikossa ensimmäiset viikkonsa, peitto oli Amandalla käytössä Valon syntymään asti ja sieltä suoraan se siityi Valolle. Pyyheliina, ruokalappu, makuupussi ja monet muut tavarat ovat aktiivisessa käytössä. Vaatteista monia käytin kyllä Amandalla, mutta Valolle niitä ei juurikaan ole puettu. Valolle en siis ottanut omaa pakkausta, kun tuntui että nuo tärkeimmät, peitto, makuupussi, ruokalappu, pyyheja ja itse laatikko jo on olemassa, eikä toisia tarvitse.

Uudessa laatikossa on lisätty kotimaista tarjontaa. Kestovaippa muuttui kotimaiseksi Muksut- vaipaksi jo pari vuotta sitten, mutta kivaa että mukaan on saatu esim. Ivana Helsinkiä ja Ainua. Toisaalta harmi että se ihana hymyhelistin poistui. Vaikka värimaailma onkin tutun neutraalia, tämänvuotisessa on kyllä mukavan pirteitä sävyjä: turkoosia, oranssia, vihreä-kelta-turkoosi-raitaa, kunnon sinistä, norsuja, sammakoita, raitoja ja pilkkuja. Tämän pakkauksen olisin todennäköisesti ottanutkin, jos tämä olisi ollut Valolle tarjolla.

Ihanin on kyllä tämä laatikko itse. Meidän laatikossa on haaleita vihreitä haikaroita ja peitinkin se pinkillä suojapussukalla, jonka oma äitini on aikoinaan ommellut minun äitiyspakkausvuodettani varten. Tätä laatikkoa ei tarvitse peittää mitenkään, vaan laatikko on itsessään jo kaunis ja huoliteltu.

Helsinkin kaupungintalolla Virka Galleriassa on pienimuotoinen äitiyspakkausnäyttely 2.9. asti. Kannattaa käydä katsomassa, me kävimme jo heinäkuussa. Sinne on kerätty pienimuotoinen näyttely eri aikakausien äitiyspakkausten tavaroita sekä tämä uusi on myös siellä näytillä. Lisäksi he järjestävät harsojen tuunausta, valitettavasti sitä ei ollut tarjolla sinä päivänä kun me siellä piipahdimme.

Mitäs tykkäätte? Ottaisitteko vauvallenne ja oletteko ottaneet aiemmin?

8 kommenttia:

 1. Voi että miten kaunis pakkaus! Ihan toista kuin ne tylsät haikarat. Tuota laatikkoa kelpaa pitää esilläkin! Itse tykkään noista Ivana Helsingin potkareista ja oranssista potkarista. Ja ruokalappukin on kiva ja värikkäät vaipat. Muutenkin paljon värikkäämpää kuin ennen.

  Otin ykköselle mutta kakkoselle äitiyspakkauksen. Paljon hyvää löytyi, parhaana varmaan vihreä valko raidalliset potkarit. Sen aikainen toppahaalari ei omaa silmää eniten miellyttänyt mutta käytettiin silti. Ilmainen kuitenkin!

  VastaaPoista
 2. Tuo laatikko on upea, samoin osa vaatteista, mutta en ottaisi siltikään jos olisi sellainen tilanne, että edes saisi. En ottanut kummallekkaan tytöllekkään vaan koin, että paketin hinnalla sain enemmän mieluisia juttuja.

  VastaaPoista
 3. Syyskuussa laskettuaika ja jäin kovasti harmittelemaan, kun en ehtinyt saada tätä uutta pakkausta - luulin sen jo saavani, mutta vanha versio saapuikin postissa. Päätimme ottaa kakkosellekin oman pakkauksensa, koska on siellä niin paljon hyvää.. Kun teimme ratkaisun, rahana ottaminen tuntui paljon huonommalta. Nyt, kun pakkaus on saapunut, miettisin ehkä uudestaan. Vaatteista monet tulevat käyttöön, mutta monet jäävät varmasti käyttämättäkin. Ekalta lapselta jääneitä kivempiakin vaatteita on jo paljon. Toisaalta pakkaus on kiva muisto.. Tämä uusi pakkaus miellyttää kyllä väreiltään enemmän kuin edellinen.

  VastaaPoista
 4. Minäkin mietin pitkään otanko Valolle oman pakkauksen, tavallaan muistoksi. Äitini otti minulle ja veljilleni jokaiselle oman ja toisaalta on kiva kun jokaisesta on säästynyt ainakin jotain, minulta ja nuoremmalta veljeltäni huopa ja vanhemmalta veljeltäni makuupussi, sekä muutamia leluja. Nyt kuitenkin tuntui, että sen hetkisen pakkauksen vaatteista suurin osa olisi jäänyt käyttämätää, Amandalta kun oli paljon vaatteita säästössä ja lisää on saatu kavereiden pojilta ja tosiaan ne peitot ja makuupussit jo löytyi. Rahalla ostettiin sitteri jota Amandalle olisi jo kaivattu.

  VastaaPoista
 5. Me otettiin toisellekin lapselle äitiyspakkaus, mutta harmitti kun juuri tänä vuonna se vaihtui näin myöhään eikä tosiaan ehditty saada tuota design-pakkausta. :) Laskeskelin itse, että halusin pakkauksesta sen verran tavaraa, että niitä ei sillä pakkauksen sijaan saatavalla rahamäärällä olisi saanut.

  Pakkauksessa oli hyvät kestovaipat, niiden lisäksi halusin toisen makuupussin, kun nyt meillä käytetään vanhojen vaunujen lisäksi myös tuplarattaita; talvitöppöset, kun ehdin jo hukata ne esikoiselle tulleet; vanuhaalarin, jota ei esikoisen pakkauksessa ollut lainkaan; vauvan peiton ym. Lämpömittarikin oli jo ehtinyt mennä rikki ja vauvan kynsisakset mennä hukkaan, joten oli kätevää saada ne pakkauksessa.

  Ihmettelin vain sitä, että miksi pakkaukseen oli tullut 50 cm:n vaatteita. Ne eivät meidän vauvalle mahtuneet ollenkaan.

  Vaatteita on nyt tietysti aika runsaasti, mutta ei liikaa kuitenkaan, kun ei niitä esikoisellekaan tullut mitenkään hamstrattua. Mulla ei ole mitään ongelmaa käyttää äitiyspakkauksen vaatteita. Ei esim. tulisi mieleenkään ostaa vauvalle muuta toppapukua, kun pakkauksessa tulee varsin kelpo ja hyvä asu kylmille keleille.

  VastaaPoista
 6. Luulen että otettais pakkaus uudestaan jos tulisi toinen lapsi, mutta en sitten kuitenkaan ole varma, ehkä se riippuisi vähän mitä juuri silloin pakkauksessa on... Olisipa tosin molemmille sitten säilyttää omat makuupussinsa esimerkiksi jälkipolvia ajatellen. Meilläkin on pakkauksen pussin lisäksi äidin kätköistä löytynyt vanha makuupussi ja viltti, nekin siis pakkauksesta, minun tai veljieni ajalta.

  Aloin miettiä että meidän laatikossa ei muistaakseni ole mitään kuviointia, valkoinen vain Kelan logolla. Vuoden 2011 pakkaus siis saatiin.

  VastaaPoista
 7. 50 senttiset vaatteet ovat tulleet pakkaukseen ihan asiakaspalautteen perusteella, ne 60 senttiset kun olivat ainakin vuonna 2008 niin valtavia että keskivertokokoisena syntyneelle esikoiselle ne menivät vasta reilupuolivuotiaana ja useimmat toivoivat että pakkauksesta löytyisi nimenomaan niitä vastasyntyneen vaatteita ettei heti tarvi lähteä kaupoille.

  Toppahaalari oli meidänkin suosikki. Todella laadukas haalari joka oli lämmin ja kesti hempeästä ulkomuodostaan huolimatta yllättävän hyvin kosteutta, likaa ja pesuja. Me olimme tuonna talvena Ruotsissa ja monet äidit siellä ihastelivat haalaria. Ilmeet olivat muikeita kun kerroin haalarin olevan Suomen valtion lahjoitus. Niitä hetkiä kun olen ollut todella ylpeä suomalainen :)+-6+6

  VastaaPoista
 8. Olen ottanut molemmille naperoille äitiyspakkauksen ja säästänyt sieltä jotakin muistoksi. Tuo uusi designlaatikko sisuksineen on kyllä hurjan hieno, olisipa ollut minunkin lasten aikana jo :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...