lauantai 25. elokuuta 2012

Päiväkoteilua

Niin kuin joka syksy, päivähoito puhuttaa medioissa tänäkin vuonna. Päivähoidon tavoitteista, leikkauksista ja lakialoitteista on puhuttu niin uutisissakin esim. Kakspluslehdessä. Meillä on käynyt ilmeisen hyvä tuuri. Amanda kävi viime talven ennestään tutun päiväkodin avoimen päiväkodin ryhmässä kolmena aamupäivän viikossa ja siellä jatketaan myös ensi syksy ja ehkä kevätkin (alkaa tuntua etten halua hake töitä vielä kevääksikään). Perjantaina käväisimme päiväkodilla ja Amandan lisäksi myös Valo olisi mielellään jäänyt leikkimään päiväkodin leluilla ja poislähdettäessä koitti kovasti päästä hoitajan syliin. Tämä samainen lastentarhanopettaja on ollut amandan hoitaja ihan alusta lähtien ja vuoden verran kokopäivähoidossa myös omahoitaja. Meillä kävi melkoinen tuuri, kun hän siityi avoimen ryhmän hoitajaksi. Ja kun puhutaan hoidon laadusta, kuinka monessa avoimen päiväkodin (tai kokopäivähoidonkaan) ryhmässä on peräti kaksi lastentarhanopettajaa 14 lasta varten? Meilläpä on ja ihan tarkoituksellisesti. Minusta oli jo viime talvena tosi hienoa, kuinka kahden lastetarhanopettajan voimin he pystyivät ottamaan lasten eri kehitysvaiheet niin hyvin huomioon. Kolme- viisivuotiaiden kehitystasoissa on isoja eroja ja niinpä osa lapsista sai tehdä toisen opettajan johdolla "isojen tehtäviä", kuten Amanda niitä kutsui, tarkoittaen värien, muotojen, numeroiden ja kirjaimien opettelua, ja toiset taas tekivät helpompia tehtäviä tai askarteluja toisen opettajan johdolla. Tilat eivät ehkö ole parhaat mahdolliset, talo on jo vanha, eikä sitä ole suunniteltu välttämättä päiväkodiksi, mutta hoitajat tekevät paikasta ihanan.

Jotain kertoo myös se kun tuttu lastentarhanopettaja soitti meille tiistaina ja kyseli josko tulisimme piipahtamaan päiväkodilla loppuviikosta täyttämässä valmiiksi henkilötietolomakkeen ja sopimassa alkukeskusteluajankohdasta. "Niin, voisihan nämä hoitaa sitten syyskuun alussakin kun avoin päiväkoti taas alkaa ja onhan tämä teille jo tuttu paikka, mutta olisi niin kiva nähdä teitä. Mitäs Amandalle kuuluu?"

Minkälaisia kokemuksia teillä on päiväkodeista?

2 kommenttia:

  1. Ompas ihania kokemuksia teillä! Mukava lukea näitä vasta painoksi kun joskus tuntuu että päiväkoti arjella oikein pelotellaan vanhempia. Tai sitten olen vaan herkillä kun meilläkin päiväkoti arki alkaa ennen pitkää. Kiitos kun jaoit, en vielä voi kertoa omista kokemuksista mutta puolenvuoden päästä sitten ;-D

    VastaaPoista
  2. Hei!

    Tyttäreni aloitti päiväkodin nyt elokuussa ja hyviä kokemuksia on myöskin meillä. Asun Ruotsissa ja ensimmäiset 2 vkoa oli "sisään koulutusta" jossa olin lapsen kanssa tarhassa joka päivä mukana. Vähitellen tyttäreni tottui olemaan tarhassa yksikseen.

    Pienempien ryhmässä on yhteensä 10 lasta ja isompien 7. Hoitajia vähintään 3 joka päivä. Olen ollut todella tyytyväinen tarhan pieneen kokoon ja että lapset otetaan huomioon mm. joka viikkoisilla metsäretkillä, omalla polkuautoradalla ja juuri lauantaina olimme koko perheen voimi avoimien ovien päivässä...Tähän asti ainakin on kaikki mennyt hyvin. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...